Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΤΟ'ΧΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ

Τελικά ο περιφερειάρχης θα ακούει Κίσαμο και θα αλλάζει χρώμα, αλλιώς δεν εξηγείται το σφυροκόπημα που δέχεται. Έτσι μετά το ΣΧΟΑΠ του δήμου Ιναχωρίου που δεν θέλει να υπογράψει, ήρθε το Μουσείο φυσικής ιστορίας - ο μόνος περιβαλλοντικός φορέας που λειτουργεί στη Κρήτη- να έχει διαφωνίες τώρα γιατί υπέγραψε για την παραχώρηση του Ακρωτηρίου Γραμβούσας στο δήμο Κισάμου, για 20 χρόνια. Δεν είναι λοιπόν γραφτό του να ξετελέψει κάτι γι΄αυτήν την πρωτόγονη περιοχή. Μάλιστα και στις δυο περιπτώσεις -εντελώς τυχαία είναι η Διεύθυνση Δασών- στην μέση. Δεν θα καταπιαστούμε για το τι λέει μέσα ο κανονισμός λειτουργίας, γιατί ότι λέει δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, αλλά απορούμε πως για το Ελαφονήσι πρέπει να υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και κάποιοι δεν υπογράφουν το ΣΧΟΑΠ για τον λόγο αυτό, ενώ για το ακρωτήρι που είναι χαρακτηρισμένη περιοχή Natura δεν χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη και κάποιοι υπογράφουν στα γρήγορα;
Εγώ ύποπτο δεν το θεωρώ, το θεωρώ όμως πολύ παράλογο. Μάλιστα θα συμφωνήσω σε πολλά με την ανακοίνωση του Μουσείου φυσικής Ιστορίας ότι "αντι να τιμωρηθούν αυτοί που την καταπατούσαν χρόνια, τελικά επιβραβεύονται". 

Ολάκερο το άρθρο θα το βρείτε στο http://www.haniotika-nea.gr/xef/index.html 
Σελίδα 29

Δεν υπάρχουν σχόλια: