Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ

Ύστερα από χρόνια απραξίας, αρχίζει να διαφαίνεται λύση στο οξύ πρόβλημα της στελέχωσης με ερευνητές του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.  
Πρόσφατα το ΕΘΙΑΓΕ προκήρυξε την πλήρωση 10 θέσεων ερευνητών σε όλη την χώρα, από τους οποίους ο ένας θα είναι ερευνητής με γνωστικό αντικείμενο την Ελαιοκομία στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.
Στις προθέσεις του ΕΘΙΑΓΕ ήταν να προκηρυχθεί ακόμα μια θέση ερευνητή για το Ινστιτούτο για τα εσπεριδοειδή και τα υποτροπικά φυτά, όμως στη χώρα μας δεν υπάρχουν γεωπόνοι με διδακτορικό στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΘΙΑΓΕ έχει προγραμματίσει για το 2011 πενήντα ακόμα προσλήψεις ερευνητών για τα ερευνητικά ιδρύματα όλης της χώρας και έτσι αναμένεται να δοθεί λύση και στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.
Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι από την διοίκηση του ΕΘΙΑΓΕ δρομολογείται και η υλικοτεχνική αναβάθμιση του Ινστιτούτου με την λειτουργία από το ερευνητικό ίδρυμα κινητού εργαστηρίου αναλύσεων και του Κέντρου Πιστοποίησης Ποιότητας Ελαιολάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: