Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

Γράφουν τα Χ.Ν.
Αντιδράσεις προκαλεί η σχεδιαζόμενη θεσμοθέτηση Πεδίου Βολής Στρατού Ξηράς στην περιοχή της Χερσονήσου Ροδωπού Χανίων. Η περιοχή αυτή είναι προστατευόμενη, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένη στο δίκτυο Natura, διαθέτει μεγάλο αριθμό μνημείων, ενώ παραμένει αναλλοίωτη από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Τις αντιρρήσεις του εκφράζει με επιστολή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, ο δήμαρχος Κολυμπαρίου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης.
Όπως επισημαίνει με τα Σ. 1322/18-6-10 και 61643/22-7-10 έγγραφα της V Μεραρχίας Κρητών, 3ο Επιτελικό Γραφείο, προς τον Δήμο μας, την ΚΕ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 28η ΕΒΑ, εκφράζει την πρόθεση θεσμοθέτησης Πεδίου Βολής στην περιοχή Χερσονήσου Ροδωπού.
Ο Δήμος μας κατανοεί την προσπάθεια της Vης Μεραρχίας για τη θεσμοθέτηση χώρου Πεδίου Βολής Στρατού Ξηράς και την αναγκαιότητά του, όμως η επιλογή ενός τέτοιου  χώρου, όπως η Χερσόνησος Ροδωπού μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους.
Στη συνέχεια ο κ. Πολυχρονίδης εξηγεί τους λόγους της αντίθεσής του και συγκεκριμένα αναφέρει:
α) Η περιοχή της παραπάνω Χερσονήσου είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γι’ αυτό και είναι προστατευόμενη, έχει ενταχθεί στο σύνολο της  στο Δίκτυο Natura 2000.
β) Είναι κατάσπαρτη σε όλη την έκτασή της από μεγάλο αριθμό μνημείων μεγίστης αρχαιολογικής, ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας και μοναδικότητας με τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα.
γ) Είναι η μοναδική χερσόνησος στην Κρήτη, ίσως και στην Ελλάδα, που δεν έχει υποβαθμισθεί από ανθρώπινες επεμβάσεις και οχλούσες δραστηριότητες. 
Φυσικά θα θυμάστε ότι το ακρωτήρι το 1984 μετονομάστηκε στη γιορτή του Άι - Γιάννη, σε ακρωτήρι Ειρήνης με τη σύμφωνη γνώμη των χιλιάδων προσκυνητών με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου. Ήταν μια φιλειρηνική ενέργεια, που χαιρετίστηκε από όλους....
Τώρα βέβαια ποιος μας λογαριάζει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: