Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΩΜΑΤΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αγαπητοί συμπολίτες / τισες
Τα τέσσερα χρόνια που μου δώσατε την δυνατότητα με την ψήφο σας να είμαι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κισάμου προσπάθησα να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου είτε ως αντιδήμαρχος, είτε ως δημοτικός σύμβουλος.
Προσπάθησα αλλά συνήθως έβρισκα μπροστά μου ΑΡΝΗΣΗ
Άρνηση από τη δήμαρχο και τον περί αυτήν κύκλο της
Α) να δεχτούν να συζητηθούν οι προτάσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο ( π.χ. οδός Σκαλίδη, εργασίες σχεδίου πόλεως, προβλήματα περιοχής Πύργου  κ.λ.π. )
Β) να κατανοήσουν την αναγκαιότητα υλοποίησης αναγκαίων δράσεων ( όπως εκπόνηση μελετών, ισότιμη τιμολογιακή πολιτική, κ.λ.π. )
Γ) να υλοποιήσουν ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία αποφάσεις του Δ.Σ. ( μελέτη για το κυκλοφοριακό της πόλης, σύσκεψη με τους φορείς για την παρακαμπτήρια οδό κ.λ.π.)
Δ) να λειτουργήσουμε σαν ομάδα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και να συζητούμαι τα θέματα πριν κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι έχω καταθέσει σημαντικό έργο και προτάσεις που θα είναι παρακαταθήκη για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο
Ενδεικτικά αναφέρω\
Α) το βιβλίο "εναλλακτικές διακοπές στην Κίσαμο"
Β) ίδρυση και λειτουργία του σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας.
Γ) αξιοποίηση του νερού της πηγής των Μοδίων. 
Δ) την έναρξη των διαδικασιών για την ανεύρεση χώρου για λιμνοδεξαμενή στην περιοχή Πλατάνου – Σφηναρίου.
Ε) τις προτάσεις μου που έχω καταθέσει ( για την πόλη, τουρισμό, αθλητισμό κ.λ.π. )
Στις εκλογές στις 7 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου με επικεφαλής τον καταξιωμένο δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκουράκη ο οποίος
Α) Με τα έργα που αφήνει ως προίκα στο νέο δήμο ( μελέτες, Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.λ.π. ),
Β) Τις γνώσεις του  και
Γ) Την αγωνιστική στάση διεκδίκησης των προβλημάτων του δήμου ως δήμαρχος (δημιούργησε συμμαχίες με φορείς και κατοίκους ενώ συγκρούστηκε με την εξουσία ανεξάρτητα ποιος κυβερνούσε) είναι εγγύηση για μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
Αγαπητοί συμπολίτες / τισες
Ζητάω και τώρα την ψήφο σας  για να βρίσκομαι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσω κάτω από καλύτερες συνθήκες να παλέψω για την επίλυση των προβλημάτων του νέου δήμου της Κισάμου.
Εμπιστευθείτε μας για να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά και να δώσουμε νέα ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της Κισάμο.
Σας ευχαριστώ