Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

EΠΙΣΤΟΛΗ ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ

Φίλες και Φίλοι,
Συνδημότισσες και Συνδημότες
Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης απόφασης για να αλλάξει ρότα το μέλλον του νέου μεγάλου Δήμου μας. Με αίσθημα ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της νέας γενιάς, αποφάσισα να στηρίξω την «Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κουκουράκη Κωνσταντίνο.
Οι λόγοι είναι πολλοί, μα κυρίως όταν φτάνει το τέλος της κάθε τετραετίας δεν θέλω να απολογούμαι, για άλλη μια χαμένη τετραετία, δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή. Όλοι μας καταλαβαίνουμε πόσο πίσω έχει μείνει η Κίσαμος μας, άραγε φταίνε οι άλλοι και εμείς δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης; Θα πρέπει οι «Μελέτες» να πάψουν να είναι όμορφες εκθέσεις ιδεών, που θα τις αρχειοθετούμε στα ντουλάπια του Δήμου, επιτέλους θα πρέπει να  εκτελούνται βήμα - βήμα, αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο ο Κουκουράκης ο Κωστής, ο οποίος το απόδειξε στο Δήμο του. Ένας Δήμος, πληθυσμιακά, της τάξεως του Δ. Δ. Πλατάνου, κι όμως έχει να δείξει έργο, χωρίς  να χρειάζονται τρισέλιδα εφημερίδων και εκθέσεις ιδεών για να το απόδειξη, περαστικός να είναι κανείς το καταλαβαίνει, χωρίς μεγάλες φιλοσοφίες. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παρόν στα Περιφερειακά Συμβούλια και να παρεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή για την χωροταξία του τόπου μας, τουριστική, οικιστική, βιοτεχνική. Σε κανένα τόσο σοβαρό θέμα οι Δήμαρχοι μας δεν ήταν παρόντες και δεν εννοώ μόνο τους νυν αλλά και προηγούμενους. Δεν χρειάζονται πολλά θα, το βλέμμα μας είναι στραμμένο στη νεολαία μας στην μόρφωση της, την υγεία της στο να φτιάξουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης ώστε οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο τους αλλά και να έχουν δουλειά και ευημερία. Εξασφαλίζοντας νερό (πχ.Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου Σφηναρίου κ.α.) που είναι η πρώτιστη ανάγκη του τόπου μας, για ποιοτική παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Καλλωπίζοντας και προστατεύοντας τις παραλίες μας Μπάλος – Φαλάσσαρνα- Ελαφονήσι, με τους αρχαιολογικούς χώρους  και το μουσείο σε ένα αναβαθμισμένο Κέντρο του Καστελλιού και με ουσιαστική ανάπτυξη του κόλπου Κισάμου που όμοιος του στην Κρήτη δεν υπάρχει, τότε μόνο μπορούμε να κρατήσουμε τον τουρισμό στην περιοχή μας και να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας.
Μα δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης της Κρήτης να μην περάσει από τον Μπάλο, την Γραμβούσα, τα Φαλάσσαρνα, ή το Ελαφονήσι και εμείς το μόνο που θα διεκδικούμε θα είναι πόσα σκουπίδια θα μας αφήσει  και τι θα τα κάνουμε; Έλεος, είναι δυνατόν να έχουμε ομόφωνες αποφάσεις συμβουλίου και να παζαρεύουν οι ολίγοι ιδιωτικά με  τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Κρήτης πως θα διαχειριστούμε τον Μπάλο;
Η Κρήτη είναι πανέμορφη κι η Κίσαμος διαθέτει τρεις από τους πιο δημοφιλέστερους προορισμούς κι ένα φανταστικό Κόλπο που η Κίσαμος του γύρισε την πλάτη της …
Όλα αυτά μπορούν ν’ αλλάξουν  με Δήμαρχο τον Κ. Κουκουράκη που ξέρει και μπορεί να καθοδηγεί τους συνεργάτες του και να σταθεί στο ύψος του Δημάρχου που λείπει απ’ αυτό τον τόπο.
Ο Καλλικράτειος Δήμος Κισάμου χρειάζεται ΔΗΜΑΡΧΟ και όχι συμβούλους Δημάρχων….
Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας, ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Κίσαμο να ταράξουμε επιτέλους τα λιμνάζοντα νερά.
Με εκτίμηση,
Μανόλης Χουρδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: