Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

20 NOEΜΡΙΟΥ 2025 μ.Χ

Είναι απίστευτο. Δεν έχει ξαναγίνει στα πολιτικά χρονικά. Μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με 10 μονάδες διαφορά και ενώ έχει κλείσει ένα χρόνο στην κυβέρνηση, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε αναπτυξιακό έργο. Το έχει ρίξει στα δανεικά και στην πλήρη υποθήκευση της χώρας.
Στην γειτονιά μας εν αντιθέσει με τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα, τα έργα υποδομής συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη το Θεοχαράκειο παραδόθηκε στα αθλούμενα παιδιά, όπως και το κλειστό γυμναστήριο, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής συνωστίζονται τα σχολεία και στην ολοκαίνουργια μαρίνα μας, ήδη έδεσαν τα πρώτα ιστιοφόρα. Η πόλη έχει μια διαφορετική μορφή πλέον μετά και τις μονοδρομήσεις και την τοποθέτηση φαναριών στα κεντρικά σημεία, οι υπόγειες διαβάσεις εξυπηρετούν πολύ κόσμο και τα πεζοδρόμια είναι ομοιόμορφα φτιαγμένα. Ο δε φωτισμός στην πόλη μας είναι ικανοποιητικός!
Οι εναπομείναντες μελέτες τρέχουν και τα επόμενα έργα είναι η δημιουργία του περιφερειακού που θα απομονώσει περισσότερο την πόλη, ήδη τα πρώτα τούνελ με τον "τυφλοπόντικα" ανοίγονται. Ο βιολογικός έχει πάνω από 2000 συνδέσεις και τα παιδιά μας πάνε στο νέο λύκειο που φτιάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ.Τα πρώτα τμήματα του ΤΕΙ λειτουργούν και ο αργοτικός συνεταιρισμός ξανακάνει δειλά-δειλά τα πρώτα βήματα του. Το ημερολόγιο βέβαια δείχνει 20 Νοεμβρίου 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια: