Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Οριστική δημοπράτηση του έργου του Ηλεκτροφωτισμού του φρουρίου της Σπιναλόγκα προϋπολογισμού 1.575.000 ευρώ ( + Φ.Π.Α.) με άνοιγμα προσφορών για την τελική ανάθεση του έργου στον ανάδοχο που θα το εκτελέσει στις 23-11-2010.
Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Λάμπρου σχετικά με την δημοπράτηση του έργου του Ηλεκτροφωτισμού του φρουρίου Σπιναλόγκα, ο κ. Λάμπρου ενημέρωσε τον κ. Καρχιμάκη ότι στις 30/10/2010 δημοσιεύεται η Διακήρυξη του Έργου στις εφημερίδες Κέρδος, Ελεύθερος Τύπος και ΑΝΑΤΟΛΗ.
Μετά την συνάντηση ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτελεί παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες το χρέος της απέναντι σε ένα τόπο και ένα μνημείο διεθνούς ακτινοβολίας που ήδη συμβάλει και στην ελληνική επικράτεια και σε διεθνές επίπεδο στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

H Σπιναλόγκα στέκει εκεί αιώνες χωρίς φωτισμό και προβολή..το σίριαλ ας είναι καλά τους έκανε να σκεφτούν και λίγο τα μνημεία μας..Μήπως θα ήταν καλό να γυρίσουμε και κανένα στα δικά μας νησάκια Γραμβούσα και Σούδας, μπας και τα φωτίσουν και αυτά; 
Για κάτι τέτοια έχουν απ' ότι φαίνεται λεφτά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: