Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΒΙΟΛΙ-ΣΑΝΤΟΥΡΙ-ΛΑΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Με πάσα επιφύλαξη ο σαντουριέρης πρέπει να είναι Αντ.Τσεσμές, ο λαουτιέρης  μάλλον είναι ο Φραγγέδάκης και στο βιολί ο Κοπανίδης (πατέρας του Ναύτη). Με λύρα-λαγούτο-σαντούρι υπάρχει ηχογράφηση του '31 με τον Κουφιανό και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Οι πληροφορίες είναι από δυο καλούς φίλους, τον Κωστή Χατζικοκολάκη  και τον Λευτέρη Βρουβάκη, που τους ευχαριστώ!

4 σχόλια:

MYBLOG είπε...

Είναι ο Βασίλης Κοπανίδης -βιολί, ο Λουκάς Μπέρτος -σαντούρι και ο Μανώλης Φραγκιαδάκης ή Φραγκέδης -λαγούτο, που ηταν και οργανοποιός.
Ο μικρός είναι ο Γιώργος Φραγκέδης, γιος του Μανώλη
φωτογραφία του 1922-24 περίπου.

Υπάρχει στο σύλλογο Χάρχαλης

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Eυχαριστώ έχω άλλη μια παλιά και θα την δημοσιεύσω σύντομα ....εκεί χρειάζομαι βοήθεια!!

Unknown είπε...

Σωστά τι μαντέψατε στο σαντούρι είναι ο Λουκάς Μπέρτος φέρω το όνομα του είμαι εγγονός του
Οργανοποιός ήταν και ο Λουκάς Μπέρτος αυτή ήταν η κύρια ενασχόληση του , είχε μαγαζί στα Χανιά και αργότερα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Νέο Κόσμο Εκαταίου 47

Unknown είπε...

https://www.facebook.com/LoukasMpertos/