Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

 Η αλήθεια είναι ότι πρώτα θα περίμενες από τις εταιρείες που πηγαίνουν τον κόσμο εκεί να βγει μια ανακοίνωση, αλλά δεν ... Μετά θα περίμενες τον δήμο μας να πει κι αυτός μια κουβέντα αφού η περιοχή είναι στην επικράτεια του, αλλά δεν.... Μετά θα περίμενες να ακούσεις την άποψη της περιφέρειας που είναι και η αρμόδια και εκπροσωπεί το κράτος εδώ, αλλά δεν... 
Το έργο να βγάλουν το φίδι από την τρύπα το έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ και οι πολίτες - επισκέπτες που βλέπουν αυτό το χάλι και αγανακτούν...
Κάπως έτσι λειτουργεί η κατάσταση στο Ελλαδιστάν... χρόνια τώρα, πρόχειρα, άρπα κόλα, με αποφάσεις στο πόδι και φυσικά δίχως αύριο.
Το κράτος γιατί να μιλήσει αφού θέλει τον οργανωμένο τουρισμό σε ένα νησί που οι προορισμοί είναι λίγοι και ο υπερτουρισμός θέμα, ο δήμος γιατί να βγάλει άχνα, κερδίζει έστω και λιγότερα αφού εκμεταλλεύεται εισιτήριο, καντίνα, ξαπλώστρες. Οι εταιρείες γιατί να βγάλουν άχνα, δουλεύουν έστω και με τα μισά πλέον κέρδη .. Αυτά λοιπόν όλα συνδέονται μεταξύ τους και μιλιά καμία ... Εξάλλου υπάρχουν τα ΜΜΕ που εκτελούν πλέον τα χρέη του ελεγκτή και υπεύθυνου για την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών...  όλοι οι άλλοι μηχανισμοί απλά δεν βλέπουν... αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος.
Για όλους μας λοιπόν υπάρχει πρόβλημα πλην αυτών που εκμεταλλεύονται την περιοχή... 
Λογικό !!!!!
Τελικά πολυ μπεεεεεεεεεεεε

Δεν υπάρχουν σχόλια: