Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου συζητήθηκε το θέμα της αγοράς ενός οικοπέδου εμβαδού 353,98 τ.μ., στο οποίο υπάρχει λιθόκτιστο πλακοσκεπές κτίσμα εμβαδού 34,42 τ.μ., στη Δημοτική Κοινότητα Χαιρεθιανών.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Θεοδωρογλάκης, μας ενημέρωσε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού συγκέντρωσε ποσό 15.000 ευρώ περίπου και ότι απαιτούνται ακόμα 15.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία.
Στην διάρκεια της συζήτησης συζητήθηκε και η πρόταση της κυρίας Τσατσαρωνάκη που βαδίζει με τις σκέψη όλων μας ώστε να μπορέσουν τα χωριά να αποκτήσουν αυτήν την φρεσκάδα του έχουν χάσει τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα όλα τα δημόσια και κοινοτικά κτήρια να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και όσα σπίτια και μαγαζιά δεν έχουν ξεπουληθεί στους ξένους να ειναι ένα σωρό ερείπια.
Γράφει λοιπόν η δημοτική σύμβουλος στην πρόταση της ...
- Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό από δωρεές προκειμένου να συμβάλει στην απόκτηση του ακινήτου, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας φιλοξενίας απανταχού Κισαμιτών, και όχι μόνο, όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ωστόσο, η δική μου πρόταση ειναι διαφορετική. Πιστεύω, ότι ο Δήμος Κισάμου οφείλει να καταβάλει το σύνολο του ποσού. Έτσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα είχε τη δυνατότητα να διαθέσει το ποσό των 15.000 ευρώ για την ανακατασκευή του χώρου και με μία επιπλέον χρηματική βοήθεια από τον Δήμο να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία προς χρήση για τον σκοπό που σχεδιάστηκε. Μόνο όταν ολοκληρώνεται μία σκέψη, μία πρωτοβουλία, ένα έργο, θεωρώ ότι έχουν πιάσει τόπο οι προσπάθειες και οι δωρεές.
Φυσικά η πρόταση της δεν υπερψηφίστηκε ... και καταλήγει η σκέψη της .. 
-  Ελπίζω ότι σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον, η απόφαση που θα παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: