Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ..... ΑΛΛΟΥΣ

Από τον Απρίλη οι “Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα Α.Ε.” με ανακοίνωση τους προχώρησαν σε τοποθέτηση μπάρας για την απαγόρευση εισόδου οχημάτων πέριξ της παραλίας Παχειάς Άμμου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι σχετικές οδηγίες του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, .... σε δική τους περιουσία. Σήμερα είναι γνωστό ότι η μπάρα είναι σπασμένη και η κίνηση όσο και η στάθμευσης των αυτοκινήτων στην ιδιοκτησία της εταιρίας γίνεται απ' όλους. Ακόμα και από τον δήμο μας που είχε κάνει τις σχετικές καταγγελίες μέσω του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου, και θα έπρεπε τουλάχιστον αυτός να μην κάνει τα ίδια που καταγγέλλει. (Πρόλαβε βέβαια ο ειδικός σύμβουλος να κατηγορήσει τον υπάλληλο του Δήμου που μόνος του έβαλε τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες δίχως άδεια, εδώ γελάνε όλοι) Η αλήθεια είναι ακόμα ότι πολύ πριν από την σχετική οδηγία της επιτροπής περιβάλλοντος της Π.Ε Χανίων, η εταιρία που της ανήκει η περιοχή, είχε απομονώσει και περιφράξει τον χώρο που φύεται (μετά τον σεισμό του 365μ.Χ, πριν ήταν θάλασσα) το απειλούμενο φυτό Androcymbium rechingeri. Σήμερα η κατάσταση θυμίζει ότι και το 2021 αφού όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ανάδειξη του, αλλά θεωρώ ότι σχεδόν ξεχάστηκε αφού το 99,99% πάει στην Φαλάσαρνα για να κάνει το μπάνιο του και να δει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Κρήτης. Αφήνω το 0.01% για τον ειδικό σύμβουλο και τους συνεργάτες του που μπορεί να έχουν πάει και να έχουν δει το κρινάκι...μπορεί και όχι!!! Με απλά λόγια ούτε η πολιτεία, ούτε φυσικά και ο οικολογικός μας δήμος έχουν ιδέα τι και πως θα δώσουν στον κόσμο άλλο ένα προορισμό, (απευθύνονται περισσότερο στο κίνημα της πετσέτας και μόνο) και περιμένουν την εταιρία να τους κάνει και τα αποδέλοιπα. Η απορία μου είναι αφού δεν μπορούν και φάνηκε και από την συνέντευξη του ειδικού συμβούλου στο Γαύδος fm , γιατί δεν το ζητούν, είμαι σίγουρος ότι η εταιρία αλλά και προσωπικά η Ελένη Τσατσαρωνάκη σαν δημοτικός σύμβουλος, θα τους υλοποιήσει ότι κι αν της ζητήσουν .. 
Φυσικά δεν πρέπει να μας ξεφεύγει ότι ένας δήμος που τον ενδιαφέρει η προστασία, η ανάδειξη και η οικολογική αξιοποίηση των περιοχών του, μπορεί να φωνάζει, να καταγγέλλει δήθεν οικολογική καταστροφή αυτών των περιοχών, εντούτοις είναι ο μόνος εκμεταλλευτής των χρόνια τώρα. Δεν διαφέρει δηλαδή και πολύ από τον ιδιώτη που ο ίδιος τον καταγγέλλει, αφού και αυτός βάζει ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, δίχως να έχει ούτε τα στοιχειώδη από τα προαπαιτούμενα. (Ο χώρος που παρκάρουν αυτοί που προτιμούν τις ξαπλώστρες του Δήμου μας είναι στα κρινάκια ... μάλιστα σε σχετικές καταγγελίες πριν κάμποσες μέρες από επιχειρηματία της περιοχής οι φωτο που δημοσιεύθηκαν ήταν πολύ κατατοπιστικές, όσο και αποκαλυπτικές). Το ρεζουμέ της όλης ιστορίας είναι πλέον γνωστό, μάλιστα κανείς ένα χρόνο μετά δεν έχει καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που συνεχίζουν κάποιοι να καταστρέφουν τον οργανωμένο τουρισμό στην περιοχή μας, και συγχρόνως να προσδοκούν να κερδίζουν από αυτόν. Αν ήθελαν τόσο πολύ την προστασία της περιοχής και της Φαλάσαρνας ιδιαίτερα, δεν θα έβαζαν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά κι αν έβαζαν θα έγραφαν με μεγάλα γράμματα για να να μας πείσουν για τις αγαθές προθέσεις τους ...Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ , εξάλλου πέστε μου αφού εισπράττουν τι ανταποδοτικό δίνουν στην περιοχή και σε όποια περιοχή εκμεταλλεύονται. Πικρές αλήθειες και νομίζουν ότι κανένας ακόμα δεν έχει καταλάβει ποιος είναι ο τελικός τους σκοπός... Εγώ βέβαια ξέρω, αλλά απορώ με την προχειροδουλειά τους, όσο και ότι κάνουν το κάνουν με θράσος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: