Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Επιστολή απο την οικονομική υπηρεσία του δήμου μας προς συζήτηση, σήμερα που συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή, ... για λήψη απόφασης αναγκαστικής είσπραξης οφειλών με τον τρόπο της κατάσχεσης
- Κατόπιν επανειλημμένων συζητήσεων και επιστολών αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της είσπραξης οφειλών προς τον Δήμο Κισσάμου, σας αναφέρω τα παρακάτω:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 167 παρ. 1 του Ν. 3463/2006, για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως κάθε φορά ισχύουν.
Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης είναι:
1) Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεών του εν γένει στα χέρια τρίτου και
2) Κατάσχεση ακινήτων (άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 4978/22).
Επειδή, όπως γνωρίζετε, η Οικονομική Υπηρεσία και ο Δήμος γενικότερα υποφέρουν από την τεράστια έλλειψη προσωπικού, παρακαλώ όπως:
α) Θέσετε θέμα στην Δημοτική Επιτροπή τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών προς τον Δήμο Κισσάμου
β) Ορίσετε δικηγόρο, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο αυτό, καθότι στον Δήμο δεν υπηρετεί νομικός σύμβουλος και
δ) Ορίσετε ποιος υπάλληλος θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό, δεδομένης της τεράστιας έλλειψης προσωπικού
ε) Εξετάσετε το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα στο Δ.Σ., εφόσον το θέμα είναι μείζονος σημασίας και ενέχει επικινδυνότητα για όσους ασχοληθούν με αυτό.
Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας

Είναι σίγουρο οτι θα παρθούν μέτρα αν όχι ως και την κατάσχεση αλλά σίγουρα με διευθέτηση των οφειλών που σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν και σε πενταψήφια νούμερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: