Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 
Γίνεται φανερό μέρα με την μέρα ότι όλα τα πράγματα από το ποιο μικρό ως και το ποιο μεγάλο στον τόπο μας, είναι φτιαγμένα και στελιωμένα με πολύ προχειρότητα.
Μην πάρετε για παράδειγμα τα Λύκεια που εκεί η ευθύνη είναι ουσιαστικά λίγων ανθρώπων, μην πάρετε την παράκαμψη της πόλης που και εκεί είναι υπόθεση διαχρονική, μην πάρετε ότι μπήκε  δελτίο πλέον στο νερό...μην πάρετε ούτε αυτό ότι δηλαδή δεν έχει γίνει έργο τα τελευταία 10 χρόνια στην πόλη μας, ούτε καν έχει ξετελέψει έργο σε ολάκερο τον δήμο, αλλά κοιτάξτε προσεχτικά όλα αυτά που ξέρουμε ότι είναι ο κύριος λόγος για να προσπαθήσεις να εκλεγείς .. 
Απάτητες παραλίες, περιοχές νατουρα, Μονομετοχική ... κλπ.....
Τι βλέπεις ; προχειροδουλειές στο Λαφονήσι, προχειροδουλειές στη Φαλάσαρνα, προχειροδουλειές στον Μπάλο... Μέσα σε μία μόλις χρόνια διαλύθηκαν τα πάντα στον τουρισμό της Κισάμου, για χατίρι κάποιων που ο μοναδικός τους σκοπός είναι να περνούν καλά ...και πέρα βρέχει. 
Ποιος άραγε μπορεί να πιστέψει ότι ο πρώτος δήμος στην Κρήτη με ημερήσια επισκεψιμότητα πάνω από 30.000 άτομα θα βρισκόταν να κατακρίνεται απ' όλη την Ελλάδα και οι υπόλογοι να μην έχουν αντιληφθεί τίποτα;
Ποιος άραγε πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι αφού ακόμα και η μικρότερη απόφαση τους, πρέπει πρώτα να προέρχεται από καταγγελία ; 
Τέλος ποιος δεν πιστεύει ότι σε άλλα χέρια, θα ήταν ένας από τους ποιο ανεπτυγμένους δήμους της χώρας; 
Ποιος; 
Μην μιλάς, μην ακούς, μην βλέπεις, αυτό είναι το σύνθημα μας όμως και φυσικά όλοι όσοι παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου κρύβονται ... πίσω από την ανωνυμία ενός ειδικού συμβούλου, ενός εντεταλμένου άμισθου συνεργάτη, ή ενός ξένου με τον τόπο..
Πόσο κάτω ακόμα θα πάμε άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: