Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κισάμου με υπογραφή γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας. 

Για γέλια η πολιτική του Δήμου μας συν όλων αυτών που τόσα χρόνια την έφεραν σε αυτό το αποτέλεσμα. Ένας δήμος με πάρα πολύ νερό και εκατοντάδες γεωτρήσεις να καταφεύγει στην έσχατη των περιπτώσεων για να καλύψει την ανικανότητα όλων όσων πέρασαν από δω και μας υποσχέθηκαν.
Λιμνοδεξαμενές πάνω σε ρήγματα, γεωτρήσεις δίχως προγραμματισμό, καμία μελέτη για νέα δίκτυα και περισσότερο νερό από τις δικές μας πηγές των Νοπηγείων. (Λες και είναι αλλουνού κάνουμε)
Χάλια αδιόρθωτα, να μαλώνουν οι κάτοικοι στα χωριά να φιλονικούν χωριά στα ορεινά για ποιανού είναι το ποτάμι, και η δημοτική αρχή να στέλνει έγγραφα για να βγάλει τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη λόγω λειψυδρίας. 
Την ίδια ώρα χάνονται χιλιάδες κυβικά και εμείς παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα δίχως να κάνουμε έστω μια κίνηση να βρούμε λύση για το αύριο. Λες και από πού συμβαίνει τώρα δεν θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια, ή δεν θα το βρουν οι επόμενοι όταν αυτοί θα μας αφήσουν την καρέκλα.
Από την άλλη οι υποσχέσεις πάνε στο βρόντο, με αποκορύφωμα το νερό από τον Ταυρωνίτη.... Αλήθεια έχουμε κάτι νεότερο που φτάνει η σωλήνα;
Περιέργεια βέβαια έχω εγώ προσωπικά να δω αν βγει και η υπόσχεση για το ikos .. εκεί είναι που θα ρίξουμε το κλάμα του αιώνα ...
Υ.Σ Στις 20 Αυγούστου περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες και θα γεμίσουν οι γεωτρήσεις θα τρέξουν οι ποταμοί και θα έχουμε νερό για το υπόλοιπο καλοκαίρι που στην Κρήτη τελειώνει τον Οκτώβρη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: