Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 
Σε ποινή τριών ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν χθες στο Τιρμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά,  ένας 65χρονος Έλληνας και η Ελβετίδα συζυγός του που κρίθηκαν ένοχοι για απάτες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δεκάδων πολιτών από την Κίσσαμο και αλλού και για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.
Το Δικαστήριο επανέλαβε την πρωτόδικη απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου, κηρύσσοντας τους κατηγορούμενους ενόχους ενώ μείωσε την ποινή χωρίς όμως να χορηγήσει αναστολή και στέλνοντάς τους κατηγορούμενους στη φυλακή.
Το ζευγάρι  παριστάνοντας τους επιστήμονες, υποσχόταν θεραπεία ακόμα και για μορφές καρκίνου όπως λευχαιμία με μια σειρά από βραστάρια και ματζούνια, προτρέποντας μάλιστα ασθενείς να σταματήσουν την φαρμακευτική τους αγωγή.
Μάλιστα όπως επισημάνθηκε τα αδικήματα τελούνταν κατ’ εξακολούθηση από το 2017 ενώ υπολογίζεται πως αυτά τα τρία χρόνια είχαν δεχθεί πάνω από 200 περιστατικά.
Στη δίκη παρέστησαν περίπου 15 οικογένειες εξαπατηθέντων ως μάρτυρες κατηγορίας, εξιστορώντας πώς δρούσαν οι δυο ψευτογιατροί αλλά και ορισμένοι υποστηρικτές των κατηγορουμένων.
zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: