Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος* των Χ.Ν οτι δεν χρειάζονται πλέον γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δήμου Κισάμου, και εννοεί φυσικά τις προστατευόμενες περιοχές μας αλλά και αυτές που έδωσαν την ώθηση να γινει ο δήμος Κισάμου ένας απο τους ποιό τουριστικούς δήμους της χώρας. Φαλάσαρνα Μπάλο και Λαφονήσι ... 
ΔΕΝ είναι παραλίες στον Πλατανιά, στη Γεωργιούπολη, στη Παχιά Άµµο της Παλαιόχωρας, στον Κόλπο Κισσάµου  που ζητάµε -και καλώς-  να έχουν ντουζ, αποδυτήρια, µπαρ και αναψυκτήρια, γαλάζιες σηµαίες.
- Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται γαλάζιες σημαίες αν δεν ξέρεις να τηρείς τις υποχρεώσεις σου. Και ο εύκολος τρόπος να μην έχεις υποχρεώσεις είναι να απαρνηθείς τα πάντα.
 Δηλαδή στο Λαφονήσι μπορεί να έχει ο δήμος Κανδάνου αλλά εμείς δεν μας ενδιαφέρει, είχαν η Παχιά Άμμος δύο, μάλιστα βγάζαμε και τόσες φώτος αλλά δεν μας ενδιαφέρει πλέον, ....και αφού δεν χρειαζόμαστε γαλάζιες σημαίες δεν χρειαζόμαστε ούτε ντους, ούτε αναψυκτήρια, ούτε αποδυτήρια, ούτε καν τουαλέτες ..
 
Πρέπει να γίνουμε ένα με την φύση...να χέζουμε, με το συμπάθιο, όπου βρούμε, να πετάμε τα σκουπίδια μας όπου βρούμε, να ζητιανευούμε νερό για να πλύνουμε τα πόδια μας απο τα γυρω μαγαζιά, να παρακαλάμε τους οικοπεδούχους να μας αφήσουν να παρκάρουμε. ...αλλά .... να εισπράττει από αυτές τις παραλίες ο δήμος, που βάζει ομπρέλες, ξαπλώστρες, έχει μπαρ και ντουζ, επί πληρωμή τουαλέτες, αλλά δεν θέλει ποτέ να ακούει για οργανωμένη παραλία.
Τώρα πως γίνεται αυτό μόνο ο δημοσιογράφος και αυτός που του τα έγραψε ξέρει ..
Τελικά τι θέτε πορτοκαλάδα ή λεμονάδα; Μήπως θέτε γκαζόζα; Θέτε σόδα μήπως να χωνέψετε τα χάλια μας;
Υ.Σ Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που ειναι και Κισαμιτης έτσι λέει με θεωρεί μάλιστα υβριστή επειδη ξεσκεπάζω την αλήθεια... το σχέδιο ειναι πλέον φανερό, καταστροφή της Φαλάσαρνας για τους γνωστούς άγνωστους λόγους, καταστροφή του οργανωμένου τουρισμού στην περιοχή μας με οτι αποτέλεσμα έχει αυτό για τον επιχειρηματικό κόσμο. Όλες οι επιχειρήσεις της περιοχής ζουν απο τον οργανωμένο τουρισμό... όπου δεν υπάρχει πια.....υπάρχει ο επιχειρηματίας δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: