Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το πρόβλημα με την παράνομη χωματερή μέσα στην καρδιά του Καλλεργιανού κάμπου, στον βιολογικό της πόλης, παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, (το θέμα το έφερε ο κ Παρτσαλάκης) οτι θα καθαρίσει το χώρο όσο το δυνατόν γρηγορότερα η χωματερή γιγαντώνεται καθημερνά, με φόβο να δημιουργηθεί αν δεν έχει ήδη δημιουργηθεί μια ανέλεγκτη κατάσταση στον οικολογικό μας δήμο. Οι πολίτες παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους δεν παίρνουν καμιά απάντηση και έτσι αναγκάστηκαν να στείλουν ενυπόγραφη επιστολή προς το blog, με φωτογραφιες και βίντεο.

 Καλημέρα κύριε Παπαδάκη
Στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού όπως γνωρίζετε έχει δημιουργηθεί σκουπιδότοπος. Και μάλιστα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε γίνει μέρες νωρίτερα είχε πει ο δήμος πως θα τα καθαρίσει μέσα σε δέκα μέρες τα σκουπίδια.
Όχι μόνο τα σκουπίδια δεν εξαφανίστηκαν αλλά καθημερινά προστίθεντε καινούρια με αγροτικά αυτοκίνητα που ξεφορτώνουν καρότσες, αυτοκίνητα δημοτικά αλλά και ιδιωτών που ο δήμος τους είπε να τα πετάξουν στο βιολογικό.
Φαντάζομαι άδεια για δημιουργία σκουπιδότοπου δεν έχει ο Δήμος. Πέρα απο το γεγονός ότι η κατάσταση είναι αποκρουστική για το μάτι μας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς, τόνοι σκουπιδιών ξύλων καυσίμων εύφλεκτων υλικών και αρκετά σπασμένα γυαλιά. Αν ξεκινήσει φωτιά εδώ θα μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στα χρονικά της Κισάμου
Επίσης αποτελεί και υγειονομικό κίνδυνο αφού μόλις λίγα μέτρα από εκεί καλλιεργούμε τα τελευταία χρόνια επαγγελματικά κηπευτικά. Μόλις φυσήξει αέρας τα μικρά σε όγκο σκουπίδια όπως σακούλες πλαστικά μεταφέρονται αρκετά μέτρα μακριά. Ακόμα και πρόβατα σχεδόν καθημερινά βόσκουν και τσιμπολογανε από εκεί τα οποία μετά αρμέγοντε για να παραχθεί γάλα τυρί φέτα μυζήθρα.
Ο δήμος επιδεικτικά αδιαφορώντας για την κατάσταση όταν είδε ότι τα σκουπίδια έφτασαν έως την μέση του χωματόδρομου απλά έσπρωξε τον όγκο των σκουπιδιών πιο μέσα στο χωράφι με τις ελιές. 
Ακόμα και στο σημείο που έχει τσιμεντωθεί για να παρκάρει το καινούριο φορτηγό του δήμου είχαν τοποθετηθεί από αγροτικά αυτοκίνητα ιδιωτών πεταμένα έπιπλα με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην μπορεί να παρκάρει αξιοπρεπώς.
Υπάρχουν αγρότες δυσαρεστημένοι κάτοικοι σπιτιών που φοβούνται καθημερινά ότι αν ξεσπάσει φωτιά εκεί θα καούν ζωντανοί και πολίτες της Κισάμου που κάνουν περπάτημα και τρέξιμο σ' αυτό το σημείο καθημερινά και θεωρούν αυτό τον πρόσφατα δημιουργημένο σκουπιδότοπο από τον δήμο  μας  αποκρουστικό
Σας παρακαλώ πολύ αναδείξετε το θέμα αυτό όσο μπορείτε.
Φιλικά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: