Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτοικοι Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου, βιώνουν την έλλειψη νερού ύδρευσης, αλλά και την απαξίωση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, η οποία αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Πρόβλημα που ενώ είναι γνωστό και το έβλεπαν να έρχεται με μεγαλύτερη ένταση, λόγω των χαμηλών βροχοπτώσεων φέτος, και παρόλο που το επισημάναμε πολλάκις στα μέλη της Δημοτικής Αρχής σε συνεδριάσεις των δημοτικών οργάνων, δεν πήραν καμία πρωτοβουλία στον χρόνο που έπρεπε ώστε να μη φτάσουμε σε αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας με τις οικογένειές τους.
Με το αίσθημα ευθύνης που μας διακρίνει ούτε εγώ προσωπικά ούτε μέλη της δημοτικής παράταξής μας συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε διαδικασία - διεργασία υποκίνησης ή συντονισμού αυτής της διαμαρτυρίας των κατοίκων, για να μη θεωρηθεί ότι επιχειρούμε να "καπελώσουμε" ή να "χρησιμοποιήσουμε" τον αγώνα τους ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Βλέπουμε όμως ότι στοχευμένα ο δημοτικός συνδυασμός "Κίσαμος... από την Αρχή", προσπαθεί να μας βάλει στο "στόχαστρο", τόσο με τις δηλώσεις (ΕΡΤ) του μέλους της Επιτροπής Αγώνα κ. Μιχάλη Τζανάκη, ο οποίος τυγχάνει να είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον εν λόγω συνδυασμό, όσο και με το δελτίο Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα από τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο κ. Μιχάλη Θεοδωρογλάκη.
Τους καλωσορίζουμε στον αγώνα για την Κίσσαμο που πραγματικά αξίζουμε και ιδιαίτερα τον κ. Τζανάκη ως πρωτοασχολούμενο και του συνιστούμε να επικεντρωθεί στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων δίχως παλαιοκομματικούς τακτικισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στον δε επικεφαλής θυμίζουμε ότι δεν προέκυψε από αυτοδιοικητική "παρθενογένεση" και ότι μέχρι και χθες στήριζε με πάθος τη Δημοτική Αρχή, στη διαχρονική απραξία και την ανευθυνότητα της οποίας οφείλεται η μη επίλυση μέχρι και σήμερα πολλών προβλημάτων που βιώνουν οι δημότες μας σε όλο τον Δήμο Κισσάμου.
Στηρίζουμε διακριτικά, με την υπευθυνότητα που οι στιγμές και οι καταστάσεις απαιτούν, τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων στη Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου και είμαστε δίπλα τους σε ό,τι μας ζητηθεί με στόχο την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.
Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ, για την Κίσσαμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: