Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Η οικονομική επιτροπή του Δήμου συνεδριάζει σήμερα και ένα από τα θέματα και η δωρεά (με όρους) της ikos προς το δημοτικό συμβούλιο και τους 15 που την ψήφισαν. Λέω προς το δημοτικό  συμβούλιο και αυτούς που ψήφισαν θετικά μιας και η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, ούτε είχε και αποδοχή, όπως φαίνεται και από τα σχόλια των δημοτών.
Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση δεν μπορεί να αλλάξει αλλά τουλάχιστον ας ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή ποιες θα είναι οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να τηρηθεί η συμφωνία και κατά επέκταση η δωρεά. (Μπορεί και να μην είναι τίποτα το ενδιαφέρον ο όρος αυτός αλλά αφού υπάρχει ας τον μάθουμε)
Τι ποιο εύκολο να μας πει τι είναι αυτό που η εταιρεία έβαλε σαν όρο και μάλιστα με έγγραφο της στην αποκεντρωμένη.
Φυσικά αν δεν μπορεί σαν αρχή ο δήμος μας, ας το κάνουν αυτοί που ψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα μιας και για να το ψηφίσουν θα ξέρουν.
Τα 26 στρέμματα αγοράστηκαν νόμιμα από την εταιρεία για μόλις 535.000€.
Για την ιστορία υπέρ της μετατροπής της γης σε χρήμα ψήφισαν 12 της συμπολίτευσης 2 πρόεδροι κοινοτήτων και ένας της αντιπολίτευσης. Ενδιαφέρον βέβαια ένας ψήφος που ήταν θετικός εντός του Δ.Σ του Δήμου ενώ πριν κάποιες βδομάδες με επιστολή του στα ΜΜΕ υποστήριζε το αντίθετο μιας και ο ίδιος εκπροσωπεί και τον ΝΕΣΚ.
Φυσικά το ερώτημα ειναι απλό...... αν αλλαξει ο δήμαρχος θα μάθουμε την συμφωνία ή ο φάκελος θα χαθεί μια για πάντα; Δεν θα έπρεπε να ήταν ενημερωμένοι όλοι οι υποψήφιοι αφού πλησιάζουν εκλογές; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: