Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 Η Κίσαμος σύρεται και διασύρεται καθημερινά παγκοσμίως, απόρροια του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο δημοτικών παρατάξεων και των ορατών και αοράτων υποστηρικτών τους. Δυο μήνες πριν τις εκλογές και η μάχη μαίνεται με πεδία αντιπαράθεσης τις παραλίες του Λαφονησίου και των Φαλασάρνων, που πλέον γίνονται γνωστές παγκοσμίως όχι για τις απαράμιλλες ομορφιές τους, αλλά για όσα συμβαίνουν εκεί και δεν τιμούν καθόλου τον τόπο μας. Παράλληλα, όλα τα υπόλοιπα -επίσης μείζονα και πολλά- προβλήματα του Δήμου, έχουν μείνει στην άκρη και όχι τυχαία βέβαια. Κι αυτό γιατί οι δύο τελευταίες δημοτικές αρχές θα πρέπει να πουν στους πολίτες: 
*Γιατί φτάσαμε στο "μη παρέκει" στο θέμα του νερού.
*Γιατί απαξιώθηκε τόσο η έδρα του Δήμου, το Καστέλλι, με διαλυμένους δρόμους, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, μηδαμινές υποδομές στις παραλίες, καμία ανάπλαση, κωλυσιεργίες σε σημαντικά θέματα (σχέδιο πόλης, επέκταση βιολογικού)  κλπ. κλπ.
*Γιατί απαξιώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων και μικρών χωριών του Δήμου τα οποία στερούνται και τα στοιχειώδη. 
*Γιατί δεν αξιοποιούνται αναπτυξιακά προγράμματα. 
*Γιατί χάθηκαν τόσα χρόνια για το... πολυπόθητο έργο της Παράκαμψης Κισάμου. 
Και τόσα άλλα, πολλά, πάρα πολλά ΓΙΑΤΙ... 
Κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου του συνδυασμού μας, την Παρασκευή 4 Αυγούστου, καλέσαμε τους επικεφαλής των άλλων 5 συνδυασμών να καταθέσουμε όλοι τις θέσεις μας, σε μια κοινή τηλεοπτική εμφάνιση, για ΟΛΑ τα θέματα - προβλήματα του Δήμου. Δεν είναι υποκριτικό το κάλεσμα μας, ούτε υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα. Απλά, θεωρούμε ότι πρέπει οι δημότες να αρχίσουν να διαμορφώνουν άποψη για το τι πρεσβεύει ο κάθε συνδυασμός. Η πρόταση μας παραμένει ανοιχτή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν όλες οι πλευρές...
Αντώνης Μουντάκης 
Υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: