Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΙΖΙΤΩΝ «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 26 Αυγούστου 2023 ημέρα Σάββατο, αφού πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του  
                              Γ Ι Α Ν Ν Η   Κ Ο Υ Τ Ο Υ Λ Α Κ Η
που έφυγε για το άλλο ημισφαίριο της ζωής.  Εκτίμησε το  Δάσκαλο με κεφαλαίο το Δ. Το δάσκαλο του σκολειού, της ρίμας και της ποίησης, της λαογραφίας και της παράδοσης, προ πάντων όμως του ριζίτικου και της κρητική πρεπειάς. Εκτίμησε το ότι ξεχώρισε και  στην τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Νέας Κυδωνίας και το ότι  διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Ιστορικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΔΑΡΕΣ», αφού υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης, με τη γνωστή σε όλους μας σπουδαία λαογραφική δουλειά που  προσφέρει.
  Σ’ αυτόν οφείλουμε κι εμείς, ως σύλλογος ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ», την εξέλιξή μας, αφού υπήρξε ο πρώτος μας δάσκαλος. Για το λόγο αυτό τον τιμήσαμε μαζί με τον αείμνηστο Ευτύχη Μαρκαντωνάκη, σε ειδική συνεδρίαση στις 12 Φεβρουαρίου 2010. 
   Για όλα αυτά αξίζουν ευχαριστίες, ευγνωμοσύνη και τιμές, στον μεγάλο Δάσκαλο. Είναι σίγουρο ότι θα είναι για πάντα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα  του τόπου μας, αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων που τον γνώρισαν και όσων θα απολαμβάνουν τους καρπούς  της προσφοράς του. Εξ άλλου οι ξεχωριστοί  δεν πεθαίνουν ποτέ. Για όλα αυτά το Δ.Σ.
                          Α π ο φ α σ ί ζ ε ι   Ο μ ό φ ω ν α
1.- Να παραστεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία.
2.- Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                             ΚΩΝ/ΝΟΣ  Δ.  ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: