Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μια σειρά απο έγγραφα έβγαλε στην δημοσιότητα ο αγαπητός φίλος Σπερελάκης Ιάκωβος που δειχνουν τον διαχρονικό αγωνα των κατοίκων για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή του Ιναχωρίου και ιδιαίτερα με αυτά τα οποία διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια στο Λαφονησι, φέρνοντας τελικά την παραλία σε τέτοια απαξίωση. 
Έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα την αδιαφορία των αρχών να προστατέψουν την περιοχή απο κάθε λογής επιχειρηματιών και ιδιωτών. 
 Γράφει λοιπόν και παρουσιάζει ένα έγγραφο και απευθύνεται "σε ορισμένους που δεν ξέρουν και προτρέχουν ή νομίζουν ότι αυτοί ανακάλυψαν την Αμερική". (ποιους να εννοεί άραγε;)
Δείτε τι ζητούσαν το 1987 οι τότε Πρόεδροι των Κοινοτήτων των Εννιά Χωριών από τον αείμνηστο Βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ και Κισαμίτη Μανόλη Σκουλάκη.

Για την ιστορία, εμπνευστής ο Βασιλειάδης Ιωάννης Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Βάθης και συντάκτης του κειμένου ο τότε Γραμματέας της Κοινότητας Κεφαλίου Πιμπλής Χαρίδημος, συγχωρεμένοι και οι δύο και σαφώς εμπνευσμένοι και πολύ μπροστά από την εποχή τους.

Αν είχε προχωρήσει η απαλλοτρίωση σήμερα δεν θα μιλούσαμε για τίποτα, αλλά και το σπουδαιότερο θα άνηκε στους δημότες ..πράγμα που δεν συμβαίνει τωρα ούτε με τον ένα τρόπο, ούτε με τον άλλο. Η ολιγωρία των τότε κρατικών αρχών αλλά και των μετέπειτα δημοτικών έφερε το αποτέλεσμα που υπάρχει σήμερα και προσπαθούν την ύστατη ώρα να το διορθώσουν οι ψευτοοικολόγοι...με κινήσεις κεφαλαίου..  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: