Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ξέρω ότι πάλι σε μένα θα την πέσουν κάποιοι που νομίζουν ότι αγαπούν την περιοχή μας επειδή αναρτώ τα χάλια μας. Δεν με πειράζει καθόλου αν  με την ανάρτηση αυτή συγκινηθούν οι υπεύθυνοι. Επειδή μας έχουν πρήξει οι δήθεν οικολόγοι ότι την περιοχή τους την κρατούν καθαρή... δύο φωτογραφίες από τα χάλια του Κεδρόδασους που αφού δεν έχει οργανωμένη παραλία έχει καταντήσει σκουπιδότοπος. Κάποτε θα πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να καταλάβουμε ότι μπορεί να μας ενοχλεί η κερδοφόρα ομπρέλα εντούτοις μας δίνει άλλα καλά. 
Αν για τον άλφα βήτα λόγο επικρατήσει η τάση της πετσέτας και η κατάργηση της οργανωμένης παραλίας εμείς δεν είμαστε ικανοί ούτε άξιοι να την κρατήσουμε παρθένα.
Τα χάλια τα βλέπουμε καθημερινά....
Φυσικά αυτό είναι άποψη μου αλλά επειδή έχω φάει με το κουταλάκι τις παραλίες μας από την μια άκρη της Κρήτης ως και την άλλη διαπίστωσα ότι το ερημικό και ωραίο σκυλοβρωμάει επικίνδυνα. 
Αν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε εποχές 70-80 τότε θα πρέπει να μην έχουμε τουρισμό να μην καλούμε και να μην διαφημίζουμε τις παραλίες μας .. Από την στιγμή που το κάνουμε όμως αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ορισμένα πράγματα θα τα χάσουμε. 
Για να συμβαδίσουν όμως αυτά που είναι και ο σκοπός μας, καλό είναι οι "ειδικοί" πάσης φύσεως να πάνε κανένα ταξίδι δε χώρες που έβαλαν περιορισμούς .. εκεί θα διαπιστώσουν ότι πρώτα έκαναν τις υποδομές και μετά έβαλαν τα στοπ.. εν αντιθέσει με μας που πάμε να διαλύσουμε τα πάντα επειδή υπάρχουν κάποιοι "στραβοί" "κουλοί" και ανάποδοι που όχι μόνο δεν έχουν φύγει από την περιοχή μας για να δουν τις νέες καινοτομίες αλλά θέλουν να εφαρμόσουν καταστάσεις προ δεκαετίας του 80🍉
Κεδρόδασος Αύγουστος 2023🤪

Δεν υπάρχουν σχόλια: