Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Αυτά παθαίνουμε όταν αφήνουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα... δηλαδή περίμενε κανείς να αλλάξουν απο την μια στιγμή στην άλλη και ιδιαίτερα όταν η χρονιά ειναι δύσκολη απο κάθε αποψη και περισσότερο στις εισπράξεις;   
Κάναμε το πείραμα να βάλουμε λιγότερες ομπρέλες αυξάνοντας την τιμή της καθέκλας ..αλλά πάλι δεν βγαίνουνε οπότε ήταν σίγουρο οτι θα γινόταν το μπαμ ειδικά όταν 6 απο τις 10 κριτικές στις σελίδες των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών σαιτ μιλούν για αυτό το φαινόμενο.... δεν μας κόβουν αποδείξεις.       
Δηλαδή νομίζουν κάποιοι οτι οι υπηρεσίες δεν διαβάζουν αυτά που διαβάζουμε εμείς καθημερνά, δεν έχουν καταγγελίες επώνυμες και δεν ασχολείται κανείς με τα συμβάντα σε μια παραλία που δεχεται καθημερινά 5.000 άτομα.  
Γελασμένοι ειναι.... και το μόνο που παθαίνουν ειναι να σέρνονται στα δικαστήρια μπας και σώσουν οτι μπορούν.
Και το γαμώτο ειναι οτι αυτοί οι ίδιοι που τωρα τρώνε τις μηνύσεις και αναγκάζονται να κλείσουν το "μαγαζάκι τους" που στην κυριολεξία δεν τους ανήκει γιατί ανήκει σε όλους μας, δεν θα πληρώσουν τίποτα...αφού ειναι γνωστό οτι θα το πληρώσει η κοινή μέση... εγώ και εσύ, μάλιστα ειναι οι ίδιοι που μας κουνούν το δάκτυλο* φωνάζοντας, οτι η πληγή και η ρεμούλα ειναι οι ιδιώτες....
Και άλλο ειναι να εχεις καταπατήσει 5-10 μετρα αιγιαλού και άλλο ειναι να σφυρίζεις των κοράκων.....
Αυτό το δάκτυλο άμα έχει μπει στο μέλι μια φορά, ξέρει να πηγαίνει μοναχό του.... μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: