Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τελικά το πανελλαδικά μάλλον δεν ισχύει ...και  αφορά μόνο τη Φαλάσαρνα η διοικητική αποβολή που (θα) επιβάλλει η Κτηματική υπηρεσία, για τις ομπρέλες. (Ισχύει όπου έχει βρεθεί καταπάτηση λένε)
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στις μηνύσεις που έγιναν πριν από κάμποσο καιρό αλλά μάλλον έτσι θα είναι... οπότε κάποιοι τρέχουν να μαζέψουν ότι μπορούν τώρα, αφού η εντολή βρίσκεται στο δήμο μας .. Λογικά πάλι ένας δεν θα κάνει την δουλειά του σωστά.... αφού είναι γνωστό το τροπάριο.
Αν η τουριστική σεζόν έχει ακόμα 2 μήνες γεμάτους και τα παραλιακά μαγαζιά στην παραλία της Φαλάσαρνας, αναγκαστούν να μαζέψουν την πραμάτεια τους τότε δεν θα είναι πλήγμα μόνο για τον δήμο μας αλλά και για τον τουρισμό της Κρήτης. Αυτο βέβαια λίγους απασχολεί τωρα... αλλά όταν θα δουν τις κριτικές στα διάφορα σαιτ, τοτε θα τα ξαναπούμε. 

Αν γινει βέβαια αυτό ειναι και μια καλή ευκαιρία βέβαια να δούμε και πόσο έτοιμος είναι ο μηχανισμός αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων από τον δήμο μας, που θα πρέπει να σκεφτεί γρήγορα, πως θα λειτουργήσει η πρώτη οργανωμένη παραλία της Κρήτης, δίχως αυτούς που την προσέχουν. (ιδιώτες) Ένας τεράστιος χώρος δίχως ουτε μια δημοτική υποδομή. (ούτε χώροι σταθμευσης, ούτε τουαλέτες, ούτε αλλαξιέρες, ούτε καν ντουζιέρες....
Δεν μένει βέβαια και κάτι άλλο να περιμένουμε, για να καταλάβουμε το χαος που θα δημιουργηθεί, εκτός αν και την ιδιοκτήτρια κλείσει το χωράφι της, ώστε να θαυμάσουμε και τα υπόλοιπα έργα υποδομής του Δήμου μας στην παραλία της Παχιάς Άμμου.

Είμαι σίγουρος ότι ο δήμος μας θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποτρέψει κάτι τέτοιο, γιατί αλλιώς η καλύτερη παραλία της Κρήτης κινδυνεύει να βρεθεί στα αζήτητα...
Πολλοί μπελάδες παραμονές εκλογών... λες και ο "ειδικός" έχει βαλθεί να πετάξει από τον θρόνο του τον ισχυρό της Κισάμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: