Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Κάθε δημοτική αρχή χρειάζεται χρόνο για να δείξει το έργο της. Κάποιες σε μια τετραετία τα καταφέρνουν και υπάρχουν και άλλες που χρειάζονται 12ετια, και βάλε. 
Το ότι φαγώθηκε μια τετραετία για να γράψουν μια έκθεση ιδεών για το ιστορικό μας κέντρο μας, δεν είναι και τίποτα αν αναλογιστούμε ότι μάλλον δεν έφτασαν τα λεφτά και ζητούμε κι άλλα. 
Ποιος άραγε από την δημοτική αρχή έχει την δύναμη να κάνει μια βραδινή βόλτα στην πλατεία Τζανακάκη και στους παρακείμενους δρόμους; 
Πότε τους περπάτησε άραγε ο τοπικός δημοτικός σύμβουλος και πότε έκαναν μια βόλτα στην καρδιά της πόλης, ώστε όχι μόνο να δουν τα προβλήματα, αλλά και να κουβεντιάσουν με τους ιδιοκτήτες;
Παραμονές εκλογών... ίσως.
Τελικά όπως συμβαίνει και στο αχανές σύμπαν... έτσι είναι και οι τροχιές υλοποίησης έργων στην Κίσαμο ... Κάτι έτη φωτός για να υλοποιηθεί ένα μικρό έργο και κάτι εκατομμύρια έτη φωτός για κάποιο μεγάλο.
Απορία έχω όμως δεν βαρέθηκαν να τα ανακοινώνουν κάθε τετραετία τα ίδια και τα ίδια;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: