Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πρωί-πρωί με e-mail ήρθε και η επιβεβαίωση για όλα αυτά που γράφουμε δυο μέρες τώρα σχετικά με την παράκαμψη της πόλης της Κισάμου, απο τον κ. Καζάση*. 

Γράφει δε στο κείμενο του;
- Σε σχέση με αναφορά σας στο ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ στα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο ΤΕΕ/ΤΔΚ, επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (το μόνο δυστυχώς σημείο από το οποίο μπορεί να αντληθεί πληροφορία λόγω της πλήρους απουσίας ενημέρωσης από το Υπουργείο ακόμη και προς το ΤΕΕ/ΤΔΚ). Διαβάζοντας το έγγραφο θα διαπιστώσει κανείς την πορεία αυτού του πολύπαθου και απαραίτητου έργου. Αντίστοιχη πορεία είχε και η μελέτη για την αποκατάσταση στο Μαυρομούστακο, έργο το οποίο (ελέω και της Ωκεανίδας), ξεκόλλησε εν μία νυκτί από τον τότε υπουργό Χ. Σπίρτζη.
Πλέον θεωρώ ότι οι όποιες ελπίδες για την περαιτέρω μελετητική ωριμότητα και εν τέλει την υλοποίηση του έργου προκύπτουν από τη συσχέτισή του με την υπόλοιπη μελέτη της προαίρεσης Κίσσαμος-Χανιά του νέου ΒΟΑΚ. Η εξεύρεση χρηματοδότησης παραμένει επίσης ως διεκδίκηση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Φώτης Καζάσης*

Από τον Οκτώβρη του 2020 η σύμβαση είχε λυθεί, δεν υπάρχει τίποτα που να περιμένουμε και όσοι το εξάγγειλαν ξανά σαν απαραίτητο και επιτακτικής ανάγκης έργο θα πρέπει τωρα να μας πουν αν ειναι μέσα στην χάραξη του νέου ΒΟΑΚ Κίσαμος-Χανιά,  αν όχι ποιοι ειναι οι λόγοι που δεν αντιδρούν. Φαίνεται καθαρά οτι όλα στην Κισαμο ειναι μια υπόσχεση και το λυπηρό ειναι εκτός του οτι δεν την κρατούν αυτοί που την έδωσαν... κάποιοι μας παραμυθιάζουν καθημερινά.

*Ο Φώτης Καζάσης είναι μέλος του ΤΕΕ/ΤΔΚ και πρώην Δ/νων Σύμβουλος Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: