Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ....

 Η απάντηση του πρώην Δημάρχου κ. Σταθάκη, και νυν επικεφαλής της Μείζονας  Αντιπολίτευσης του δήμου, στα ερωτήματα της επιστολής του κ. Ψωματάκη Εμμανουήλ.
Δημοσιεύτηκε επιστολή, από τον αγαπητό εκπαιδευτικό και πρώην δημοτικό σύμβουλο του δήμου μας, κύριο Ψωματάκη Εμμανουήλ, με αναφορά στα προβλήματα στην σχολική εκπαίδευση και περί ανέγερσης των νέων λυκείων του δήμου Κισσάμου. 
Ο κύριος Ψωματάκης έχει επανειλημμένως και δημοσίως καταθέσει απόψεις και ερωτήματα, προς τον δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη και επειδή δεν λαμβάνει απάντηση (όπως ο ίδιος αναφέρει), τα απευθύνει και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, καταλογίζοντας μας και ευθύνες για την όλη κατάσταση. Θέλω να καταθέσω ότι κατανοώ απόλυτα την αγανάκτηση που νιώθει ο κ. Ψωματάκη, με την στάση και τον απαξιωτικό τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο δήμαρχος και την καταδικάζω απερίφραστα και εγώ. Όσο αφορά τα ερωτήματα που απευθύνει προς εμένα έχω να του απαντήσω, ότι σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση (όσο αφορά, την ενημέρωση), έχουμε και εμείς, ως δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της επιτροπής ανέγερσης των νέων λυκείων, επιτροπής μάλιστα, που ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος σύστησε, αλλά ποτέ δεν συγκαλεί. Δεν γνωρίζω λοιπόν το περιεχόμενο της μελέτης κατεδάφισης, ούτε κατανοώ γιατί πληρώνουμε 10 χιλιάδες ευρώ περίπου, για την άδεια κατεδάφισης, για την οποία άνετα μπορούσε να την υποβάλει ένας εκ των ειδικών συνεργατών (Μηχανικός). Εξάλλου όπως διαπιστώσατε, υπάλληλος του δήμου Χανίων την υπόγραψε. Είναι πάρα πολλά και μεγάλα τα θέματα που θίγει στην επιστολή του ο κ. Ψωματάκης και δεν γίνεται να απαντήσω σε μια επιστολή. Έχω να του θυμίσω, ότι όλοι βρισκόμασταν στις συναντήσεις, στην αρχή του προβλήματος και ακούγαμε τις υποσχέσεις των αρμοδίων, επίσης, ελπίζω να θυμάται ότι ήμουν ο μόνος που είχα αντιπαρατεθεί στα χρονοδιαγράμματα και τα αμφισβήτησα. Επίσης υπενθυμίζω, ότι με αίτημα μου, έγινε γνωστό, ότι υπάρχει θέμα με την προμήθεια των αιθουσών και ένα σωρό άλλα ζητήματα, όπως της χωροθέτησης, φέρουν την συμβολή μου, ως δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Μείζονας  Αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου. 
Κύριε Ψωματάκη καλώς κάνετε και αναδεικνύετε την απραξία και ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής, όμως μην μας βάζετε στο ίδιο κάδρο, για να δείχνετε, ότι κρατάτε ίσες αποστάσεις, οι ρόλοι και οι ευθύνες όλων μας είναι διακριτές, σύμφωνα με την βούληση των δημοτών του δήμου Κισάμου, στους οποίους συμπεριλαμβανόμαστε όλοι μας ως πολίτες, ως σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών και οφείλουμε να αντιδρούμε επίσης όλοι, συντεταγμένα, ως προς το εκάστοτε πρόβλημα και όχι ανάλογα ποιος είναι δημοτική αρχή και ποιος κυβέρνηση. 
Με εκτίμηση.
Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της Μείζονας  Αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: