Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ

 ΓΙΑ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΛΟΥΣ
 Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη και του δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, παρουσία του  κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλου, Δ/ντή του Πολιτικού Γραφείου της κ. Μπακογιάννη, καθώς και του κ. Κουμάκη Νεκτάριου, Εντεταλμένου Συμβούλου Κισάμου.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η Λιμνοδεξαμενή Έλους και η ανάγκη ολοκλήρωσής της, για να επιτελέσει τον ρόλο της ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή. Παρουσιάστηκαν στον κ. Υπουργό η σημαντικότητα του έργου και η εξέλιξή του από το 2007 που συμβασιοποιήθηκε έως σήμερα. Επίσης, έγινε σαφής αναφορά στα απαραίτητα βήματα που πρέπει να λάβουν χώρα από το Υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες υπολειπόμενες εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο. 
Ο κ. Υπουργός, αναγνώρισε την μεγάλη σημασία του έργου και εξέφρασε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να δρομολογήσει την οριστική και πλήρη κατασκευή του έργου, δίνοντας τις σχετικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του.
Επιπλέον, στην συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι Λιμνοδεξαμενές Χρυσοσκαλίτισσας και Αγίων Θεοδώρων, οι αρδευτικές ανάγκες στην Δυτική Κίσαμο, καθώς και τα μεγάλα  προβλήματα στην εφετινή παραγωγή ελαιολάδου στον νομό Χανίων.
Ο Δήμαρχος Κισάμου εξέφρασε στον κ. Υπουργό την πλήρη ικανοποίησή του για την αποδοχή των προτάσεων του δήμου, ειδικά στο θέμα της Λιμνοδεξαμενής Έλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: