Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτή είναι η καταγραφή του σημερινού σεισμού όπως την αποτύπωσαν οι σεισμογράφοι. 
10 μόλις δευτερόλεπτα που μας φάνηκαν .. λεπτά, ώρες. 
- Πάντως μιας και είμαστε πάνω σε σεισμογενή περιοχή που έχει δώσει τον μεγαλύτερο καταγεγραμμένο σεισμό στους αιώνες των αιώνων, 8.6R, καλό είναι να μάθουμε υπεύθυνα και με σωστή ενημέρωση που είναι οι σταθμοί συγκέντρωσης των πολιτών, αλλά ιδιαίτερα των μαθητών, μιας και κανείς δεν ξέρει πότε και που θα συμβεί. Σήμερα ώσπου να παρθεί μια απόφαση για τα σχολεία, πέρασε μια ώρα και παραπάνω... που είναι άραγε αυτοί οι σταθμοί συγκέντρωσης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. 
Που είναι ειδικά στην Κίσαμο ξέρουμε; Υπάρχει κατατοπιστικός πινάκας ενημέρωσης σε κάθε σχολείο; Ή απλά περιμένουμε να μας συμβεί... και να κάνουμε το σταυρό μας αφού την βγάλαμε και αυτήν την φορά;
Θεωρώ άμεσα κάθε σχολείο οτι πρέπει να ξέρει που θα πάει....σε περιπτώσεις παρόμοιες και όχι να αφήνουμε τα παιδιά στους δρόμους.
Για παν ενδεχόμενο διαβάστε και αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: