Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΟΙΟΣΠΟΡΙΟ


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γλοιοσπόριο στην ελιά σύμφωνα με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας έπειτα από ερευνά δύο ετών με επίκεντρο τον κάμπο των Γαργαλιάνων
Ένα σημαντικό έντυπο για το γλοιοσπόριο παρουσιάζει η ΔΑΟΚ Τριφυλίας και βασίζεται σε εργασίες που έχουν γίνει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με δειγματοληψίες από όλες τις τοπικές κοινότητες της Τριφυλίας και κυρίως τον ελαιόκαμπο των Γαργαλιάνων.
Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος και οι ελαιοκαλλιεργητές στην περιοχή της Τριφυλίας είναι η αυξημένη οξύτητα που παρατηρείται, με ένα από τα αίτια να είναι το γλοιοσπόριο, που είναι καταστροφική ασθένεια και μπαίνει από τον ανθό στον καρπό. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών, έχει εννέα διαφορετικούς μορφότυπους.
Να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο 19ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 30 Οκτωβρίου, από την Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία.
Για να το διαβάσετε πατήστε πάνω στην εικόνα.
Το φυλλάδιο το τύπωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου... η δική μας ετοιμάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: