Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ DE MINIMIS

Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΚΙΝΑΛ ενδεχομένως να πήγαν και κάποιοι άλλοι για να ενημερωθούν για τα προβλήματα της τελευταίας κακοκαιρίας, σε Λαφονήσι και Κουντούρα... ο υπουργός μάλιστα το έμαθε από πρώτο χέρι και πολύ γρήγορα... μετά κατατέθηκαν και οι επερωτήσεις... απάντηση δεν πρόκειται να πάρουν αμέσως όπως φαίνεται, καθώς η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι κάποιοι δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, ενώ από τα ΠΣΕΑ οι αποζημιώσεις για τα πάγια καθυστερούν χρόνια. Πέσανε και ελαιοπαραγωγοί με τις δακοφαωμένες ελιές και παρ ολίγο να το ξεχάσουν. Οι πιέσεις συνεχίζονται όπως βλέπω και από τα ΜΜΕ ... και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αποζημίωση από το Ταμείο αποζημιώσεων De minimis που αφορά ζημιές μικρής έκτασης μάλλον είναι η καλύτερη ..
Μάλιστα ο Παυλής υπολόγισε και το κόστος των καταστροφών που δεν είναι παραπάνω από 6.000.000 Ε, σε Λαφονήσι-Κουντούρα και Φαλάσαρνα.
Πάντως από την επομένη μέρα των καταστροφών, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την είχα ακούσει στο Λαφονήσι από τον Ιάκωβο που μάλιστα την είπε και δημοσίως.
Για να δούμε, φυσικά δεν είναι κακό να υιοθετούν προτάσεις ακόμα κι αν είναι από την αντιπολίτευση, αφού πρόκειται για το καλό των παραγωγών και των αγροτών. Μην το κάνετε αυτοδιοίκηση τον χώρο....και προς Θεού μην εγκαταλείψετε τους παραγωγούς και τους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: