Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Θυμάστε τα κρασπεδόρειθρα που απλώθηκαν στις μικρές πλατείες μας πριν 2-3 χρόνια και μπήκαν στην ζωή μας σαν προσωρινές λύσεις των άτακτων παρκαρισμάτων μας. Τελικά μετά από πολλά τα βγάλαμε με την προϋπόθεση ότι θα προχωρούσε η μελέτη για την ανάπλαση της μοναδικής πλατείας που βρίσκεται σε κακά χάλια, της πλατείας Τζανακάκη.  Τότε δόθηκε αυτό το σχέδιο στην δημοσιότητα και πως σκεφτόταν η δημοτική αρχή Σταθάκη να διαμορφώσει τον χώρο. Έφτανε ως και την Σκαλίδη όπου έκανε τον χώρο μπρος απο τις καφετέριες πεζόδρομο.  Φυσικά δεν προχώρησε και έμεινε σε κάποιο συρτάρι να μας θυμίζει την ....ανάπτυξη.
Σήμερα, αν και είναι νωρίς λένε οι κάποιοι να βάζουμε δύσκολα, μόλις 3 μήνες μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής η πλατεία βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και χειρότερη θα έλεγα μιας και όχι μόνο δεν λύθηκε το πρόβλημα με τα πολλά άναρχα παρκαρίσματα υπάρχει και το πρόβλημα της τροφοδοσίας που την κάνει αποκρουστική. Φυσικά νωρίς είναι να βάζουμε δύσκολα στην δημοτική αρχή αλλά οι περισσότεροι πολύ περισσότερο οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών εκεί ... περιμένουν τώρα να γίνει η πρώτη κρούση για την πλατεία που είναι νωρίς και υπάρχει το περιθώριο και όχι να ξεκινήσουν να σκέφτονται την διαμόρφωση της.... αρχές καλοκαιριού.  
Τώρα που είναι νωρίς και μάλιστα μια διαμόρφωση όλης της πλατείας, ακόμα και του χώρου που είναι έξω από το Μουσείο. Φτάνουν πια οι χαμένες ευκαιρίες για αυτήν την πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: