Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Άκουσα μια συνέντευξη του νέου προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ν Χανίων και είπε οτι θα ξεκινήσει να φτιάχνει έργα... φυσικό το βλέπω βέβαια να ξεκινήσει απο εκεί που ξέρει καλύτερα τα μέρη.... Να λοιπόν όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και τι σχεδιάζει για τα νότια...
Στη θέση «Πλάκα» του λιμενίσκου της Αγίας Ρουμέλης προβλέπεται η κατασκευή ράμπας εξυπηρέτησης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, με τις κατάλληλες εκβαθύνσεις λιμενολεκάνης και διαμορφώσεις του χερσαίου χώρου.
Στη θέση «Μασχάλη» της Αγίας Ρουμέλης θα αξιοποιηθεί η ΜΠΕ για την λειτουργία των λιμενικών υποδομών και με δεδομένη την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα μπορεί να δρομολογηθεί στο επόμενο στάδιο η μελέτη των νέων Έργων που έχει συνταχθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχενείο.
Στο λιμενίσκο Λουτρού προβλέπονται έργα βελτίωσης/συντήρησης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών.
Στο λιμενίσκο Σκαλωτής προβλέπεται κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων, καθώς και διαμόρφωση χερσαίου χώρου.
Στο λιμενίσκο Φραγκοκάστελλου προβλέπεται κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων, καθώς και διαμόρφωση χερσαίου χώρου

Καλό είναι να τον φέρουμε πριν τελειώσουν τα ..λεφτά για να του δείξουμε κει μεις τις ανάγκες μας, μα τόσα λιμανάκια υπάρχουν στο δήμο Κισάμου που θέλουν μικροέργα... τόσα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: