Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

 Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια προξένησαν δυο υδροστρόβιλοι που εισήλθαν στην ξηρά σήμερα τα ξημερώματα και για 800 μέτρα στο πέρασμα τους διέλυσαν ότι βρήκαν. Πάνω από 20 στέμματα θερμοκηπίων βρέθηκαν στον "αέρα". Πέντε-έξι θερμοκήπια έχουν υποστεί πάνω από το 70% ζημιά ενώ και αρκετά άλλα υπέστησαν μικρότερες ζημιές. 
 Όλα ήταν φρεσκοφυτεμένα με ντομάτες και η ζημιά είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή στον τόπο της καταστροφής βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος κ Μαυροδημητράκης ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος κ. Σκορδυλάκης καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Πλατάνου Χρύσανθος Λουπασάκης.
 Οι καταστροφές έγιναν στις 6.30 περίπου το πρωί και αυτό ήταν το ευτύχημα μιας και δεν βρισκόταν κανένας εργαζόμενος μέσα στα θερμοκήπια. Μάλιστα στο σημείο που εισήλθαν στην ξηρά οι δυο υδροστρόβιλοι, λίγο βορειότερα του λιμενίσκου της Φαλασάρνης υπήρχε συστάδα από αλμυρίδες που τις εξαφάνισε, δυο δε από αυτές βρέθηκαν πολλά μέτρα μακρύτερα και πάνω σε θερμοκήπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: