Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Η ΛΟΥΛΟΥ... ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η "Λουλού" η περίφημη βάρκα του παλιού λιμανιού των Χανιών που το 2013 έγινε θέμα μέσα σε μια νύχτα ...
Θυμάμαι ότι όλα ξεκίνησαν από την Μαριάννα Αγγελάκη που βρήκε κάτι απομεινάρια της βάρκας στο παλιό καρνάγιο των Χανίων και δημιούργησε την ομάδα «Λουλού» στο facebook. 
 Στο εισαγωγικό της σημείωμα η ομάδα έγραφε:
«Σήμερα 9.6.13, γεννήθηκε η ιδέα της συλλογής φωτογραφιών με θέμα την βάρκα “Λουλού”, που τόσα χρόνια συντρόφευε τους περιπάτους μας στον Βενετσιάνικο λιμενοβραχίονα της παλιάς πόλης Χανίων. Η χιλιοφωτογραφημένη Λουλού, θεωρήθηκε σκουπίδι από την Δημοτική Αρχή και έτσι “καθάρισε” ο τόπος… Εμείς που αγαπήσαμε την ήσυχη Λουλού που την θεωρήσαμε στολίδι και παρεούλα, επιθυμούμε να μαζευτεί φωτογραφικό υλικό με στόχο τη δημιουργία έκθεσης.»
Τελικά ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν υπάρχει και μια του Ανυφαντή (τέρμα πάνω) με την βάρκα ακόμα στα καλά της να εκτελεί τα δρομολόγια από την μια μεριά του λιμανιού προς το καρνάγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: