Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Για όσους δεν άκουσαν χθες το βράδυ στα μίντια τον Διευθυντή του γεωδυναμικού ινστιτούτου σεισμολόγο κ. Ακη Τσελέντη..
«Ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ, 25 χλμ νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων με εστιακό βάθος 70χλμ, το μεγάλο εστιακό βάθος ήταν αυτό που μας έσωσε. Υπάρχουν πολλά ρήγματα στο Αιγαίο αλλά πιστεύω  ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις και θεωρώ ότι λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, θα έχουμε περιορισμένη μετασεισμική ακολουθία. Κατά 90% ήταν ο κύριος σεισμός.
Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά.
Δεν ξέρω αν θα γίνει σεισμός σε μικρότερο εστιακό βάθος. Κανείς σεισμολόγος δεν μπορεί να πει μέσα σε μια ώρα τι θα γίνει στην περιοχή. Από όσο γνωρίζω όμως, το 6,1 είναι το οριακό μέγεθος και δεν θα το ξεπεράσει.
Στο παρελθόν είχε δώσει μεγάλους σεισμούς στην περιοχή. Τα κτίρια στα Κύθηρα δεν είναι σε κακή κατάσταση». 

Φυσικά ανέφερε το Λύκειο Κισάμου και την Εφορία Χανίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι γνωστά αυτά τα κτήρια για τα προβλήματα τους...
Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν και θέλουμε δεν θέλουμε θα παρακαλάμε τον Θεό οι σεισμοί να γίνονται πάντα σε μεγάλο βάθος για να "σωθούμε".....

Δεν υπάρχουν σχόλια: