Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ...

Επειδή το διαδίκτυο με τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε μας εκτεθεί αρκετές φορές και μας πληγώνει, καλό είναι να είμαστε πιο συγκρατημένοι όλοι μας, και εμείς βέβαια που έχουμε και μια "ασχετοσύνη" στα πως χειρίζονται τα πράγματα η κάθε δημοτική αρχή, αλλά και οι εκλεγμένοι μας που τα ξέρουν αλλά δεν τα ...γράφουν όπως πρέπει.
- Ο καθένας μας βλέποντας τις καταστροφές που προξένησε η καταιγίδα "Βικτώρια" στο μυαλό του έχει την εντύπωση ότι η Δημοτική αρχή και η πολιτική προστασία του Δήμου, βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος, βοηθώντας τους δημότες και αντιμετωπίζοντας τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται... δεν της περνά ποτέ από το μυαλό ότι, δεν έστειλε, δεν έκανε, δεν ήθελε να κάνει, δεν πρόλαβε, δεν και δεν .. Η δουλειά της είναι να βρίσκεται εκεί όπου χρειάζεται..  για τον λόγο αυτό ψηφίστηκε!! 
Την ολιγωρία, την ανικανότητα, την παραπλάνηση, την αφήνουμε για την επομένη μέρα της κακοκαιρίας τότε που μετράμε τις πληγές μας και τότε μόνο ρίχνουμε ευθύνες αν και εφόσον υπάρχουν... Κλείνω ένα κεφάλαιο που μας αναστάτωσε τις τελευταίες μέρες καλώς ή κακώς... και θεωρώ ότι για το καλό του τόπου -που δυστυχώς δεν περισσεύει κανένας, τόσοι λίγοι είμαστε- όλοι πρέπει να είναι μια γροθιά για το κοινό καλό. Ξέρω ότι είναι δύσκολη μια συνεργασία ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν κάτσει στην ίδια καρέκλα, όμως κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτος στόχος των εκλεγμένων είναι ο πολίτης, ο δημότης, αυτός που πάσχει και αντιμετωπίζει προβλήματα που χρειάζονται άμεσα την βοήθεια της δημοτικής αρχής. 
Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας είναι (άθλια) τραγική και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια από την μια στιγμή στην άλλη να καλυτερεύσουν.. μάλιστα όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είμαστε στο έλεος των κακοκαιριών δίχως ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία και αντί να επικεντρώσουμε το πρόβλημα εκεί, εμείς τρώμε ο ένας τον άλλο. 
Και ο κ. Βολουδάκης και ο κ. Καλογερής από ένα δρόμο πήγαν στο Λαφονήσι (δεν πήγαν πετώντας) άρα ξέρουν, όπως ξέρει και ο περιφερειάρχης, όπως ξέρουν και όλοι αυτοί που έρχονται να μας τάξουν και να μας ξεχάσουν.
Για άλλα πράγματα πρέπει να κονταροχτυπηθούμε λοιπόν και άλλους να βάζουμε στο στόμα μας...
Πάντα στοχεύουμε λάθος και πάντα τα θύματα είναι οι πολίτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: