Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

...για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σε Φαλάσαρνα και Λαφονήσι που έπαθαν ζημίες στα πάγια και στις καλλιέργειες τους λόγω της κακοκαιρίας...για τον Δάκο ξεκαθάρισε οτι πρέπει να αποδείξουμε τα αυτονόητα...υπάρχει κλιματική αλλαγή; 
Να τι δήλωσε στην βουλή σε ερώτηση ελαιοπαραγωγών απο το Ηρακλείο
- Η ζημία από τον δάκο δε αποζημιώνεται ούτε από τον ΕΛΓΑ ούτε από τα ΠΣΕΑ, ξεκαθάρισε ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη Βουλή, εν αντιθέσει με τις αποζημιώσεις σε καλλιέργειες και ελαιόδεντρα, λόγω κακοκαιρίας.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί αν οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στο να αναπτυχθεί ο δάκος σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί με δακοκτονία. Ο μόνος τρόπος δηλαδή για να αποζημιωθούν παραγωγοί από ζημιές λόγω δάκου, είναι να συνδεθεί η κλιματική αλλαγή με την αποτυχία αντιμετώπισής του.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: