Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

EΠΑΥΛΗ TREVIZAN

 Τα τουριστικά αρχαιολογικά σάιτ γράφουν για την βίλα ...
Στο Κόκκινο Μετόχι της επαρχίας Κισσάμου και στη θέση Τρεβιζανά σώζονται τα ερείπια της ενετικής Βίλας του Trevisan. Ήταν διώροφη και το μεν ισόγειο χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, το δε ανώγειο ως κατοικία. Το οικόσημο του οίκου Trevisan είναι χαραγμένο πάνω από την πόρτα και η βίλα αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα μοντέλα εξοχικής κατοικίας του 1500
Δεν θα πω τίποτα άλλο, αλλά όσοι δεν έχετε πάει να την δείτε απο κοντά, μπορείτε να την δείτε τώρα που καθάρισε απο τις βρωμιές και τα χόρτα..μιας και ίσως είναι η τελευταία χρονιά που στέκει περιμένοντας μας να την αξιοποιήσουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου επιστροφή για την οικία αυτή και μόνο -ευτυχώς έχει φωτογραφηθεί όσο καμιά τα τελευταία χρόνια- απο τις φωτογραφίες θα την θυμόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: