Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή γονέων αλλά και μαθητών γυμνασίων και λυκείων πραγματοποιήθηκε  τη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου η δεύτερη συνάντηση της «Σχολής Γονέων» που υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισσάμου σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Αποκορώνου και Πλατανιά.
Το θέμα που αναπτύχθηκε αφορούσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό και το ρόλο της οικογένειας στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των παιδιών. Ομιλήτρια ήταν η κ. Άννα Δεικτάκη ως υπεύθυνη του πρώην Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Β’/θμιας εκπαίδευσης Χανίων η οποία παρουσίασε τις υπηρεσίες του επαγγελματικού προσανατολισμού και ενημέρωσε αναλυτικά για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το ρόλο που έχει η οικογένεια στο πως μπορούν  τα παιδιά ν’ αποφασίσουν για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον τους. Το σίγουρο είναι πάντως πως οι σπουδές δεν οδηγούν πάντα σε επαγγελματική αποκατάσταση. Σήμερα με δεδομένη την πολυπλοκότητα της εποχής τόσο  για τους γονείς όσο και για τους μαθητές είναι  σημαντικό να γνωρίζουν με ποιο τρόπο μπορούν να πληροφορούνται για τις σπουδές σήμερα και τα σύγχρονα επαγγέλματα. Τέλος η αυτογνωσία, δηλαδή το να γνωρίζει κανείς τις ανάγκες και τις επιθυμίες του είναι το πιο σημαντικό στο θέμα λήψης απόφασης τόσο για τις σπουδές όσο και για την εργασία.
Στη συνάντηση το παρών έδωσε ο δήμαρχος κ. Θ. Σταθάκης ο οποίος θέλησε να μοιραστεί τη δική του προσωπική ιστορία ως μαθητής αναφερόμενος στους παράγοντες  εκείνους που συνέβαλαν στην εκπαιδευτική και επαγγελματική του πορεία. Ο κ. Β. Γλαμπεδάκης ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγιεινής, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Κισσάμου ευχαρίστησε την εισηγήτρια της ομιλίας και όλους τους συμμετέχοντες και ενημέρωσε για τη συνέχεια των μελλοντικών εκδηλώσεων.
Η επόμενη διαδραστική συνάντηση «Σχολής Γονέων» για την Κίσαμο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ τη  Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Κισσάμου και ώρα 6.30 το απόγευμα με θέμα: «Η κατανόηση και αντιμετώπιση του φαινομένου  της επιθετικής συμπεριφοράς μαθητών»
Πληροφορίες στο Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Κισσάμου:
Πευκιανάκη Χρυσή Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια
Μπαλάσκα Κων/να-Ψυχολόγος
τηλ. 2822031989 & 2822083105

Δεν υπάρχουν σχόλια: