Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 11 ΙΚΑΝΟΥΣ...

Με τον Μιχάλη έκανα μια ολιγόλεπτη κουβέντα για το τοπικό της πόλης της Κισάμου, η αλήθεια είναι ότι συμφώνησα σε πολλά και ειδικά ότι τα τοπικά συμβούλια πρέπει πλέον να ξεκινήσουν να έχουν.. άποψη. 
- Τα τελευταία χρόνια κάποιοι νομίζουν ότι η υπόθεση να είναι μια πόλη, ένα χωριό, μια κοινότητα, όμορφη, ζωντανή, καθαρή, λειτουργική, να πληρεί στο ελάχιστο τα κριτήρια διαβίωσης των δημοτών είναι .... ο δήμος. Όχι είναι τα τοπικά συμβούλια και όπου λειτουργούν η διαφορά φαίνεται. Με τον νέο εκλογικό νόμο οι κοινότητες και τα τοπικά απελευθερώνονται περισσότερο και σχεδόν θα λειτουργούν αυτόνομα κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες θέλοντας και μη. Για τον λόγο αυτό -πολλοί που ασχολούνται με τα κοινά το έχουν καταλάβει - οι επόμενες εκλογές θα είναι ειδικά στις μεγάλες κοινότητες άνω των 300 εγγεγραμμένων κατοίκων καθοριστικές ακόμα και για την ύπαρξη των. Τα τοπικά συμβούλια πρέπει να είναι δυνατά, από ανθρώπους πρόθυμους να δώσουν λύσεις σε ταλανίζονται προβλήματα δεκαετιών, με συνοχή και καθημερινό αγώνα για το χωριό τους, για την κοινότητα τους, για τον τόπο τους. Είναι η ευκαιρία τους.
Για την πόλη της Κισάμου τα έχουμε ξαναπεί.....ένας δήμος αν θέλει να πάει μπροστά χρειάζεται η πρωτεύουσα του να είναι όλα τα παραπάνω που είπαμε, πράγμα που στην περίπτωση μας αυτό δεν συμβαίνει, με τα γνωστά αποτελέσματα της καθημερινής γκρίνιας.
Τρέχει τώρα ένας να λύσει το κάθε πρόβλημα σε μια περιοχή που χρειάζονται έντεκα.
Αυτούς τους 11 λοιπόν ψάχνουμε.
Και.....ας ελπίσουμε ότι φέτος, στις επόμενες εκλογές δηλαδή, οι επικεφαλής των συνδυασμών θα δώσουν την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, με όραμα και προοπτική, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην πόλη μας, αλλά και  φρεσκάροντας τα ψηφοδέλτια με νέα πρόσωπα, ειδικά στα τοπικά συμβούλια για να έχουμε επιτέλους και μια ανανέωση ιδεών και προσώπων, χρήσιμα για το μέλλον. 
Υ.Σ Στην πόλη της Κισάμου που έχει πληθυσμό άνω των 2.200 κατοίκους έχουμε τοπικό συμβούλιο 11μελές με 7 συμβούλους πλειοψηφίας ο πρώτος συνδυασμός και 4 συμβούλους οι της μειοψηφίας. Αυτούς τους 11 λοιπόν θέλουμε δυνατούς και ορεξάτους....


Δεν υπάρχουν σχόλια: