Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Πριν κανένα μήνα δεν υπήρχαν σκουπιδοτενεκέδες στην διασταύρωση αυτή και ο λόγος ήταν αυτός που βλέπετε. Με δική μου πρωτοβουλία παρακάλεσα τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μιας και μένουν μόνο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι εκεί να βάλει ένα κάδο. Στην αρχή τοποθέτησε ένα και μετά τον δεύτερο. Το αποτέλεσμα είναι να πάω σήμερα να τον ξαναπαρακαλέσω να τους πάρει από εκεί. 
Τα κουτιά είναι από κρεοπωλείο οι μαύρες σακούλες από σουβλατσίδικο και οι ροζ από γνωστό καφέ. Στα 50 μέτρα υπάρχουν και άλλοι δυο κάδοι, κρίμα...
Αν δεν καταλάβουν οι επαγγελματίες ότι η πόλη καθαρίζεται για αυτούς τότε τι να πεις; Οι νοικοκυρές σκουπίζουν τους δρόμους οι επαγγελματίες τους βρομίζουν. Ωραία.
Η επόμενη ανάρτηση επί του θέματος θα έχει και ονοματεπώνυμα.
Όσο καιρό δεν υπήρχαν κάδοι εκεί, τα σκουπίδια τα πήγαιναν κανονικά στο χιλιόμετρα, τώρα τα πετούν απο το χιλιόμετρα κι αν μπουν μέσα έχει καλώς....

Δεν υπάρχουν σχόλια: