Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ...

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο σύλλογος Πλοκαμιανών στην Χρυσοσκαλίτισσα, χθες το μεσημέρι, με τις ευλογίες του Ηγούμενου της Μονής κ. Αγαθάγγελου, παρουσία του Δημάρχου και πάρα πολλών Εννιαχωριανών που γέμισαν ασφυκτικά το εστιατόρια "Γλυκερία". 
Η εκδήλωση που περιλάμβανε και δυο ομιλίες, του ερευνητή κ. Κνιθάκη για την ιστορία της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας που με δική του έρευνα εξήγησε την εκδοχχή η Μονή να ήταν πρώτα στα Περβόλια και να κατηφόρισε με την πάροδο του χρόνου στην σημερινή της θέση, αλλά και μια ομιλία σχετικά με την βιολογική κάνναβη όπου οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν γλυκό φτιαγμένο από αλεύρι κάνναβης.
Διασκέδασε την εκδήλωση το συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: