Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΤΟΥΡΕΣ...

Υπογράφηκε την Παρασκευή (17/01), το ιδιωτικό συμφωνητικό (Σύμβαση), μεταξύ του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και του γραφείου μελετών «ENVECO Ανώνυμη Εταιρία Προστασίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Α.Ε», για την εκπόνηση της μελέτης «Τεχνικός και επιστημονικός συντονισμός της εκπόνησης ΕΠΜ, σχεδίων ΠΔ και Σχεδίων Διαχείρισης για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000». 
Με τις συμβάσεις αυτές οριοθετούνται και διασφαλίζονται οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Καθορίζονται οι ζώνες χρήσεων γης και δραστηριοτήτων εντός προστατευόμενων περιοχών.
 Εκπληρώνονται υποχρεώσεις της χώρας έναντι των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη φύση. Αποφεύγονται επιβαρύνσεις στην οικονομία και στους πολίτες, από την επιβολή προστίμων.
Τίθενται οι βασικοί κανόνες για έναν βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό και για την προώθηση ενός υγιούς περιβάλλοντος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.  
Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο «ο ανάδοχος και Συντονιστής του έργου (ENVECO), αναλαμβάνει να υλοποιήσει όσα αναφέρονται στο τεύχος τεχνικών δεδομένων της προκήρυξης και ειδικότερα θα εκπονηθούν 11 Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) για όλη την Ελλάδα από 11 διαφορετικούς αναδόχους οι οποίοι θα συνεργάζονται άμεσα με τον Συντονιστή. Θα υπάρχει διαβούλευση υπολογίζω με τους δήμους που ανήκουν και η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε 30 μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.
Άρα το Ελαφονήσι θα περιμένει ακόμα 30 μήνες για να αναγεννηθεί.
Τυχερές πάλι οι δημοτικές αρχές που θα το τρυγούν κανονικά ως και το 2012. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουν λίγα περισσότερα από αυτά που δεν έκαναν ως και τώρα μιας και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι όταν είναι να σου πάρουν την μπουκιά από το στόμα ..θυμώνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: