Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Όταν δεν υπάρχει σχέδιο αλλά και πλάνο ανάπτυξης κάνουμε τέτοια. Η μισή και παραπάνω πόλη δεν έχει φρεάτια ομβρίων και το θέμα δεν είναι ότι πλημμυρίζουμε ακόμα και δίπλα στην θάλασσα, αλλά θέλοντας να δώσουμε λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα,, κάνουμε μια ... τρύπα στο νερό. 
Ο Βιολογικός πέρασε από το σύνολο της πόλης με μεγάλη καθυστέρηση ενδεχομένως, αλλά πέρασε, μάλιστα με την έγκριση της αρχαιολογίας που κάποτε την θεωρούσαμε σαν την πληγή της καθυστέρησης μας, αφού είναι γεγονός, ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε σαν δημοτική αρχή, το φορτώναμε σε αυτήν. 
Πέρασε ο βιολογικός αλλά κανείς από τους διοικούντες, νυν και προηγούμενους, δεν σκέφτηκε παράλληλα και την κατασκευή δικτύου ομβρίων απ΄όπου πέρασε. Και η πόλη δεν έχει αρχαία παντού; 
Το κομμάτι που θέλουμε και ελπίζουμε να αναπτυχθεί κάποτε, αυτό από το Πυργιανό ποταμό ως και το Μαύρο Μώλος, αλλά όλη η παραλία του Τελωνείου που δεν έχει ίχνος αρχαιότητας είναι δίχως δίκτυα ομβρίων και δίχως την ..... μουρμούρα της κακιάς αρχαιολογίας. 
Αντί λοιπόν να κάνουμε αυτά που πρέπει, κάνουμε αυτά που βλέπετε στις φώτο καταστρέφοντας ένα δρόμο μόνο και μόνο για να φύγουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους και τις αυλές μας.
Ανάπτυξη με όπισθεν .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: