Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ; ΜΕ ΑΥΤΑ;

Ξεφυλλίζοντας τα Χανιώτικα Νέα σήμερα είθισται κατά το πρώτο φύλλο του νέου έτους να έχει ένα εκτενές ρεπορτάζ από τους δήμους του Νομού μας, με τι έργα είναι σε εξέλιξη ή ποια είναι σε σειρά προτεραιότητας να γίνουν.
Το ρεπορτάζ που το υπογράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαριδάκης αναφέρει για την Κίσαμο... ότι είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση 850.000Ε για την επέκταση του βιολογικού σε Δραπανιά και Πλάτανο. Η μελέτη για τον δρόμο  Πλάτανος Σφηνάρι έχει ολοκληρωθεί, 1.5 εκ Ε για το οδικό δίκτυο του πρώην δήμου Ιναχωρίου, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της ύδρευσης 500.000 Ε, και μετά έρχονται τα εγκαίνια σε 5Χ5 στον Πλάτανο αλλά και το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (εδώ θα εγκαινιάσουμε ένα έργο που κανονικά θα έπρεπε να εγκαινιαστεί πριν 10 χρόνια).
Με λύπη βέβαια βλέπω, ότι ορισμένα έργα που θα ήταν απαραίτητα όπως ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, το ταρτάν στο 2ο Δημοτικό σχολείο, η μαρίνα, ο δρόμος από Κίσαμο τουλάχιστον έως Πλάτανο, μένουν στα συρτάρια και προ έκπληξη μου διαβάζω ότι ....."Μετά από πολύμηνη αναμονή εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου για την εκπόνηση έρευνας που αφορά τη ανάδειξη και σύνδεση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Κισάμου και του παραλιακού μετώπου." 
- Νομίζω ότι είναι η 5-6 φορά που το ακούω αυτό, χώρια την μελέτη της αγαπητής Νεκταρίας... που με κάνει να ανησυχώ για το τι πραγματικά θέλουμε...  και θεωρώ χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα, ότι φτάνουν πια οι εκπονήσεις έρευνας και είναι καιρός να κάνουμε μια καθωσπρέπει μελέτη για την πόλη και αυτή δεν είναι άλλη από την συγκοινωνιακή. Κρίμα που δεν την βάζουν οι δήμαρχοι στο πρόγραμμα τους αλλά τα χάλια στο κυκλοφοριακό είναι τέτοια που όποια άλλη μελέτη και να εκπονήσουμε θα πέσουμε πάντα πάνω σε αυτήν... Το διαπιστώσαμε με τα νέα πολιτιστικά κτήρια της Μητρόπολης (Φαλδάμειο και Τσατσαρωνάκειο), το διαπιστώσαμε με τα κρασπεδόρειθρα το διαπιστώσαμε όταν αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δρόμο μονόδρομο (Σκαλίδη) δίχως μελέτη. 
Καιρός είναι να καταλάβει και η δημοτική αρχή αλλά και ο Εμπορικός σύλλογος ότι η πόλη χρειάζεται συγκοινωνιακή μελέτη το γρηγορότερο... τα χάλια μας τα βλέπουμε καθημερινά και δεν θα βρούμε λύση για κανένα πρόβλημα μας, αν δεν κάνουμε πρώτα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: