Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σίγουρα είναι τιμή για τον τόπο, άσχετα ποιος κυβερνά, άσχετα πως κυβερνά, μια εθιμοτυπική επίσκεψη ενός υπουργού και μεγαλοστελέχους της κυβερνήσεως στην Κίσαμο. Είναι τιμή πέρα για πέρα. Το παράξενο βέβαια της υποθέσεως και θα το ξαναγράψω είναι η παντελής έλλειψη εκπροσώπησης εκτός από την δημοτική αρχή και των φορέων της πόλης. 
Κάποιοι είπαν ότι ήταν απρογραμμάτιστη, αλλά και έτσι να ήταν πάλι προλάβαιναν να μας ειδοποιήσουν... κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήρθε για ειδικό σκοπό... Πάντως οι εποχές άλλαξαν και ειδικά στην Κίσαμο έχουμε πλέον καταλάβει ότι δεν είναι στις προτεραιότητες μας οι ..υποδοχές όχι μόνο κυβερνώντων αλλά και όλων των πολιτικών... μάλλον και για αυτό μας αποφεύγουν. Η εποχή των κλακαδόρων πέρασε ανεπιστρεπτί.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη εκδοχή της επίσκεψης που την άκουσα από φίλους.. δόθηκε λένε το χρίσμα στο πρόσωπο που θα ηγηθεί συνδυασμού στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μπορεί, βέβαια αν κρίνω από τα πρόσωπα της αναμνηστικής φωτογράφισης του υπουργού, λείπουν από δίπλα του "οι ισχυροί" της πόλης, και αναρωτιέμαι, ηθελημένα ή η επιλογή του υποψήφιου δεν χαροποίησε κάποιους ; 
Ο καιρός θα δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: