Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ...

 Άλλο ένα Γερμανικό παρατηρητήριο άγνωστο σε πολλούς εκτός Πλατάνου, που κατασκευάστηκε τον Β' παγκόσμιο πόλεμο στην κορυφή του λόφου νοτιοδυτικά του Πλατάνου, που οι ντόπιοι τον ονομάζουν "Κεφάλα".
Σκοπός του μάλλον να παρατηρεί τα πλοία που περνούσαν από και προς Νότιο Κρητικό πέλαγος.
Το παρατηρητήριο ήταν στην κορφή και υπήρχαν και τρία σπιτάκια που ήταν επιμελώς φτιαγμένα στην νότια πλευρά του λόφου, όλα έχουν ανατιναχθεί από εσωτερικά, μάλλον όταν έφυγαν οι Γερμανοί. 
Η πρόσβαση σε αυτό το σημείο ήταν εκείνα τα χρόνια πολύ δύσκολη και γινόταν μόνο μόνο μέσω μονοπατιού, αλλά η θέα προς το Δυτικό Κρητικό πέλαγος είναι φοβερή μιας και φαίνονται, καιρού επιτρέποντος, τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: