Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ

....από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου
Πώς γίνεται μια πολιτεία παιδιών να είναι αγέλαστη;
Τι συμβαίνει όταν οι μαθητές της Α΄ τάξης συνεργάζονται με τους μαθητές της Στ΄ σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή;
 Σ΄ αυτά  και σε πολλά άλλα ερωτήματα μας απάντησαν οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου μας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, παρουσιάζοντας μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιορτή με θεατές τους μαθητές του υπόλοιπου σχολείου, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισάμου.
Έτσι μέσα από τα μάτια των μαθητών, μηνύματα όπως η αγάπη, η αισιοδοξία, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο γίνονται ακόμα πιο έντονα, και αποκτούν ιδιαίτερο νόημα. Αρκεί να θυμόμαστε όλοι μικροί και μεγάλοι να δίνουμε την αγάπη μας όλες τις μέρες του χρόνου και να γινόμαστε κάπου –κάπου όλοι παιδιά.
Kι αν θέλετε να μάθετε που υπάρχει η πραγματική αγάπη, μην ψάξετε μακριά … φτάνει να κοιτάξετε το χαμόγελο των μικρών παιδιών, τα κουρασμένα μάτια των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και τις γλυκές μελωδίες και μυρωδιές από τα σπίτια στη γειτονιά σας.
   Καλές γιορτές σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: